Rīta Panorāma

Intervija ar Aigaru Rostovski

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Intervija ar Intu Teterovski, Gunti Cimiņu un meiteņu grupu "Anima solla"

«Rīgas A capella festivāla» producents: Attīstāmies palēnām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Šogad jau ceturto reizi norisināsies "Rīgas A Cappella festivāls", tomēr tā rīkotājs, kora "Mūza" vadītājs Guntis Cimiņš norāda, ka festivāls attīstās palēnām.

Cimiņš atzīst, ka katru gadu festivāla labā tiekot darīts tik, cik iespējams. Festivāla galvenais mērķis ir attīstīt un popularizēt a capella žanru, iesaistīt jauniešus un mainīt situāciju koru nozarē Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma” atzīst Cimiņš.

„Rīgas A Cappella Festivāla” producents un idejas autors Ints Teterovskis piebilst, ka festivāls sniedz jaunas attīstības iespējas a capella žanram ne tikai koriem, bet arī citu iespēju meklējumos. Turklāt a capella no dziedāšanas viedokļa ir viens no sarežģītākajiem žanriem, jo dziedot ansamblī, dziedātājiem vienam otru ir jāizjūt.

Šogad festivālā uzstāsies viena no vadošajām vokālām grupām pasaulē "The Real Group", kuras kontā ir 20 ierakstīti albumi un vairāki tūkstoši koncertu visā pasaulē. Izmantojot balsi kā vienīgo instrumentu, "The Real Group" ir radījuši mūziku, kas balansē uz robežas starp džezu, popmūziku un Ziemeļeiropas koru mūziku.

"Rīgas A Cappella festivāls" savos koncertos piedāvās iepazīt a cappella žanra daudzveidīgumu, kuru izpildīs dažādi mākslinieki. Festivāla rīkotāji vēlas popularizēt a cappella dziedāšanas tradīciju kā modernu un mūsdienīgu mākslas veidu un parādīt spilgtas un radošas idejas vokālās mūzikas attīstībai Latvijā.

21.oktobrī koncertzālē "Palladium" ar plašu koncertu tiks atklāts ceturtais "Rīgas A Cappella festivāls". Koncertā "Sing-Along" piedalīsies vokālā grupa "Anima Solla", Dānijas inovatīvā vokālā grupa "Postyr", jauniešu koris "Balsis" un Dj Monsta ar īpaši veidotu programmu. Koncerta programmas noslēgumā notiks "Sing-Along" jeb kopdziedāšana ar koncerta publiku.

22.oktobrī festivālā uzstāsies vokālā grupa "The Real Group", savukārt "Rīgas A Cappella festivāla" noslēguma koncertā 23.oktobrī Rīgas Reformātu baznīcā uzstāsies koris "Kamēr…" un diriģents Jānis Liepiņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti