Rīgā viesosies džeza ģitārists Džonatans Kraisbergs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

17.oktobrī savas Eiropas tūres laikā ar koncertu un meistarklasi koncertzālē "Rīga", Latvijas Zinātņu akadēmijā, viesosies amerikāņu džeza ģitārists Džonatans Kraisbergs.

Amerikāņu ģitārists un komponists Džonatans Kraisbergs jau kopš 90.gadiem spilgti sevi piesaka uz mūsdienu džeza, roka, svinga un improvizācijas mūzikas skatuves.

Kraisbergs mūzikas pasaulē ir kopš agras bērnības - viņa tēvam piederējusi iespaidīga mūzikas ierakstu kolekcija, ko Džonatans sācis apgūt, būdams vēl pavisam jauns. Desmit gadu vecumā, pārceļoties ar ģimeni uz dzīvi Maiami, viņš sācis apgūt ģitārspēli. Kraisbergs, kā jauns ģitārspēles talants, pievērsis žurnālu "Guitar Player" un "Down Beat" uzmanību.

Kraisbergs ir studējis džeza programmā Maiami Universitātē, bijis universitātes "Concert Jazz Band" sastāvā, uzstājies kopā ar tādiem mūziķiem kā Džo Hendersons, Maikls Brekers un Reds Rodnijs, kā arī dažādos džeza un rokmūzikas projektos.

90.gadu izskaņā viņš atgriezās dzimtajā Ņujorkā, pievērsdamies tieši akustiskajam džezam un tā tradīcijai. Viņš muzicējis leģendārā hamondista Lonija Smita trio sastāvā, izdevis piecus albumus, no kuriem jaunākais - "The South of Everywhere" - 15 nedēļas bija "Jazz Week" džeza albumu topā.

Koncertā Rīgā Kraisbergs uzstāsies ar kvartetu - Vilu Vinsonu (saksofons), Riku Rosato (bass) un Kolinu Stranahanu (bungas), kā arī pasniegs meistarklasi.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti