Rīgā viesosies baroka vijolniece Leila Šaijega

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Septembra sākumā Rīgā viesosies baroka vijolniece un diriģente Leila Šaijega. Mūziķe uzstāsies Rīgas Vēsturiskās Mūzikas un dejas festivālā un sniegs baroka vijoļspēles meistarklases Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (VVLMA).

Leilas Šaijegas koncerts "Concerto grosso" kopā ar baroka orķestri "Collegium Musicum Riga" notiks 5. septembrī plkst 19 Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā. Koncertā skanēs A. Vivaldi, G. F. Tēlemaņa un J. G. Pisendela mūzika. Pateicoties atbalstītājiem, ieeja koncertā ir bez maksas. Savukārt vijolnieces meistarklases notiks Latvijas Mūzikas akadēmijā no 1. lidz 6.septembrim.

Baroka vijolniece Leila Šaijega skolojusies gan Bāzeles Mūzikas akadēmijā, gan pie senās mūzikas ekspertes Kjāras Bankīni. 2003. gadā ieguvusi pirmās vietas konkursos Minhenē, Berlīnē un "Premio Bonporti", kā arī Novartis stipendiju. No 2010. gada septembra pārņemusi baroka vijoles klases vadību Bāzelē no savas skolotājas Kjāras Bankīni. Šobrīd Leila Šaijega ir viena no labākajām baroka vijoles pasniedzējām Eiropā.

Vairākus gadus vijolniece bijusi Kjāras Bankīni ansambļa "L`Ensemble 415" mūziķe un joprojām ir Fabio Bonikoni ansambļa "La Risonanza" koncertmeistare. Viņas partneri koncertos un ierakstos bijuši izcilie mūziķi. Leila Šaijega uzstājusies ar solo koncertiem praktiski visā Eiropā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti