Rīgā viesosies Baltkrievijas Mūzikas akadēmijas simfoniskais orķestris

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Rīgā ar koncertu "Muzicē akadēmiķi" jaunnedēļ viesosies Baltkrievijas Valsts mūzikas akadēmijas simfoniskais orķestris diriģenta Andreja Ivanova vadībā, lsm.lv informē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) pārstāvji.

Baltkrievijas Mūzikas akadēmijas orķestra koncerts notiks trešdien, 11. decembrī, pulksten 19.00, JVLMA Lielajā zālē. Kopā ar orķestri muzicēs virkne jaunu, talantīgu solistu.

Šis ir īpašs orķestris, jo tā mūziķi lielākoties ir starptautisku konkursu laureāti un speciālā, Baltkrievijas Republikas prezidenta izveidotā Jauno talantu atbalsta fonda stipendiāti. Arī koncerta programma solās būt daudzveidīga un interesanta. Trešdienas vakarā izskanēs D. Šostakoviča Svētku uvertīra, D. Popera Ungāru rapsodija čellam ar orķestri, kuru šoreiz atskaņos orķestris ar diviem solistiem vienlaicīgi, turpinājumā dzirdēsim V. Voitika Sonāti fantāziju „Also sprach Alte Bach" trompetei, klavierēm un kamerorķestrim, V. Soltana, G. Doniceti, Dž. Pučīni, Dž. Verdi operu fragmentus, bet koncerta otrajā daļa – P. Čaikovska Piekto simfoniju.

Baltkrievijas Valsts Mūzikas akadēmijas studentu simfoniskais orķestris tika dibināts 2012. gadā pēc rektora J. N. Dulovas iniciatīvas. Orķestra sastāvā ietilpst talantīgi studenti – starptautisku konkursu laureāti un speciālā, Baltkrievijas Republikas prezidenta izveidotā Jauno talantu atbalsta fonda stipendiāti. Daudzi no viņiem jau guvuši ievērību arī kā solo mākslinieki.

Jaunais orķestris aktīvi koncertē: tas uzstājies uz Baltkrievijas Valsts filharmonijas skatuves Jurija Bašmeta 7. un 8. starptautiskā festivāla ietvaros (2012; 2013), sniedzis koncertu „Jauno talantu zvaigznājs" 2013. gada aprīlī, muzicējis kopā ar Baltkrievijas vadošajiem operas solistiem uz Nacionālā akadēmiskā Lielā operas un baleta teātra skatuves Baltkrievijas Valsts mūzikas akadēmijas 80 gadu jubilejas svinībās 2012. gada decembrī. Kopš orķestra dibināšanas to vada akadēmijas absolvents, Baltkrievijas Nacionālā akadēmiskā Lielā operas un baleta teātra diriģents Andrejs Ivanovs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti