Kultūras ziņas

Orķestris "Rīga" izspēlē supervaroņus

Kultūras ziņas

Sācies "Kilograms kultūras" rudens balsojums

Rīgā viesojas obojas spēles zvaigzne

Rīgā viesojas obojas spēles zvaigzne Aleksejs Ogrinčuks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Rudens kamermūzikas festivālā 6. oktobrī plkst. 19 Lielajā ģildē kopā ar orķestri „Sinfonietta Rīga” uzstāsies viens no pasaulē atzītākajiem obojistiem - Aleksejs Ogrinčuks. Viņš ir Amsterdamas Karaliskā „Concertgebouw” orķestra oboju koncertmeistars. Koncertā viņš orķestrim un klausītājiem rādīs arī savas diriģēšanas iemaņas

Gatavojoties Rudens kamermūzikas festivāla koncertam Lielajā Ģildē, “Sinfonietta Rīga” pūšaminstrumentu sastāva mūziķi mēģina kopā ar vienu no pasaules labākajiem obojistiem - Amsterdamas Karaliskā „Concertgebouw” orķestra oboju koncertmeistaru Alekseju Ogrinčuku, kurš šoreiz uzstāsies arī diriģenta lomā.

Aleksejs Ogrinčuks

Mūziķa gaitas uzsāka agrā bērnībā, un 13 gadu vecumā jau uzstājās Krievijā, Japānā un Eiropā.

Mācījies Gņesinu mūzikas skolā Maskavā un Parīzes konservatorijā, meistarību un muzikālo gaumi izkopis pie tādiem pasaules ievērojamāko orķestru diriģentiem kā Valērijs Gergijevs un Mariss Jansons.

Sadarbojies ar Gidonu Krēmeru un citiem ievērojamiem mūziķiem.

Pasniedz obojas spēli Londonas Karaliskajā Mūzikas akadēmijā un Hāgas Karaliskajā konservatorijā.

"Ļoti priecājos, ka mums šoreiz ir tik brīnišķīga programma - Volfganga Amadeja Mocarta Serenāde pūšaminstrumentiem. Viņš ļoti mīlēja pūšamos instrumentus un daudz tiem rakstīja. Šie skaņdarbi bieži tika atskaņoti galmā," saka Aleksejs Ogrinčuks.

"Mi bemol mažors ir īpaša Mocarta tonalitāte. Viņam ir ļoti daudz skaņdarbu šajā tonalitātē, kurā ir daudz dižciltības. Tā ir ļoti piemērota mežragiem, kas ir dižciltības un godības instruments," skaidro mūziķis.

"Mocarta serenāde sākotnēji rakstīta sešiem pūtējiem bez obojām. Austrijas ķeizara izveidota ansambļa dēļ tika pievienotas divas obojas, tādēļ tas ir oktets, un esam, protams, ļoti priecīgi, ka mums, obojistiem, ir iespēja piedalīties šajā skaņdarbā," norāda  “Sinfonietta Rīga” galvenais obojists Pēteris Endzelis.

Koncertā skanēs arī Fēliksa Mendelszona Trešā simfonija laminorā opus 56, ko komponists sacerējis ceļojuma uz Skotiju emociju iespaidā. Tāpat mūziķis Ogrinčuks kopā ar "Sinfonietta Rīga" atskaņos Bellīni Koncertu obojai ar orķestri.

"Tas būs kā ķirsītis tortē – šo romantisko mūziku ir patīkami spēlēt un klausīties, tipisks itāļu "bel canto" kā liela ārija obojai ar orķestri," tēlaini saka Ogrinčuks.

Latvijas koncertu rīkotais ikgadējais Rudens kamermūzikas festivāls ilgs līdz 22. oktobrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti