Rīta Panorāma

KATŌ un ZeBrene laiž klajā videoklipu dziesmai "Es tā jūtos"

Rīta Panorāma

Uz Austrijas - Čehijas robežas izveido pārrobežu slimnīcu

Festivāls "Rīgas Ritmi 2021"

Rīgā viesojas kubiešu pianists Roberto Fonseka – gaidāms koncerts un meistarklase

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Kubiešu pianists Roberto Fonseka, kurš 19. oktobrī uzstāsies festivāla “Rīgas ritmi 2021” noslēdzošajā koncertā VEF Kultūras pilī, pasniegs arī ikvienam pieejamu bezmaksas meistarklasi, informēja festivāla rīkotāji.

“Rīgas ritmu” organizatori Roberto Fonseku dēvē par spožāko mūsdienu kubiešu pianistu uz džeza un globālās mūzikas skatuves, norādot arī: “46 gadus vecais pianists un dziedātājs ir spilgts kubiešu mūzikas pārstāvis, kurš nebaidās jaukt kopā džezu, fanku, bosanovu, salsu, mambo, rumbu, flamenko, mūsdienu regeja paveidu reggaeton, hiphopu un spoken word jeb runātā teksta stilistiku.”

Meistarklasē lielākais uzsvars gan tiks likts tieši uz kubiešu mūzikas bagātīgo tradīciju. Turklāt meistarklasē piedalīsies arī abi Roberto Fonsekas trio dalībnieki – kubiešu mūziķi Felipe Kabrera Kardenass (bass) un Lukmils Perezs Herera (bungas).

Kubas galvaspilsētā dzimušais mūziķis kopš deviņdesmito gadu sākuma jau vairākkārt devies pasaules tūrēs, tajā skaitā kopā ar apvienību “Buena Vista Social Club”, kur viņš bija gan pianists, gan viens no projekta mākslinieciskajiem vadītājiem. Fonseka izdevis vienpadsmit albumus un ticis arī nominēts prestižajai “Grammy” balvai.

“Mana kultūra ir spēcīga un dažāda,” saka Fonseka. “Tajā ir tik daudz dzīvības, tik daudz mūzikas. Mēs esam bagāti… Un esmu ļoti priecīgs un pagodināts piedalīties festivālā “Rīgas ritmi” Latvijā. Ar nepacietību gaidu iespēju dalīties ar savu jaunāko albumu “Yesun” ar Latvijas publiku un aicināt klausītājus muzikālā ceļojumā uz savu mīļoto Kubu!”

Meistarklase notiks turpat koncertdienas, 19. oktobra, rītā pulksten 11.00 un to varēs apmeklēt, iepriekš piesakoties e-pastā [email protected]. Meistarklases apmeklētāju skaits ierobežots atbilstoši epidemioloģiskajām prasībām, tādēļ vēlams pieteikties laikus.

Ieeja gan meistarklasē, gan koncertā tikai ar derīgu sertifikātu, kas apliecina vakcinācijas pret Covid-19 vai vīrusa pārslimošanas faktu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti