Rīgā viesojas džeza un pasaules mūzikas grupa «Nadine Nix Trio»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 27. līdz 29. oktobrim Rīgā viesojas beļģu džeza dziedātāja Nadīne Nikss ar saviem nīderlandiešu kolēģiem Ronu van Stratumu (bungas/perkusijas) un Frenku Pētersu (ģitāra). Trio ieradies Latvijā uzreiz pēc uzstāšanās prestižā Berlīnes džeza festivālā.

29. oktobrī ap plkst. 19 „Nadine Nix Trio” būs dzirdams mākslas galerijā-bārā "Cita Puse", kur koncertam sekos arī "Jam Session" ar amerikāņu džeza granda, kontrabasista Linna Sītona un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) studentu un piedalīšanos.

Beļģu džeza dziedātāja Nadīne Nikss iedvesmojusies no dažādiem mūzikas virzieniem. Kopā ar sava trio mūziķiem Nadīne Niksa nereti aizved klausītāju Brazīlijas, Āfrikas vai regeja ritmos, kuru priekšplānā ir viņas fascinējošā, siltā, valdzinošā balss. Savā neatkārtojamajā, nepiespiestajā manierē Nadīne uzrunā visus, kas mūziku klausās ar sirdi. Koncertā Rīgā "Nadine Nix Trio" izpildīs gan savas oriģinālkompozīcijas, gan džeza standartus.

Nadīnes Nikss radošā biogrāfija ir iespaidīga – viņa uzstājusies kopā ar citām pasaules mūzikas zvaigznēm tādos projektos kā "Tribute to Joe Zawinul", "Bord du Nord", piedalījusies Bobija Makferina koncertos. Viņas kolēģis Rons van Stratums ir viens no pieprasītākajiem bundziniekiem Viduseiropā. Viņš ir ārkārtīgi pieprasīts ne tikai savas muzikalitātes un tehnisko iespēju dēļ, bet arī pārsteidzoši iejūtīgas saspēles ar citiem mūzikas instrumentiem un balsi. Ģitārists Frenks Pēterss ir viens no tiem ģitāristiem, kas var lepoties ar īpaši izkoptu tehniku un muzikalitāti. 

Trio koncertu rīkotāji aicina visus interesentus arī uz Nadīnes Nikss, Rona van Stratuma un Frenka Pētersa meistarklasēm 28. un 29. oktobrī JVLMA. Otrdien, 28. oktobrī, plkst. 10 notiks Rona van Stratuma un Frenka Pētersa meistarklase "Saspēle ritma grupā". Savukārt trešdien, 29. oktobrī, plkst. 9.30 Nadīnes Nikss meistarklase "Džeza dziedāšana", bet plkst. 11.30 Rona van Stratuma meistraklase "Džeza sitaminstrumentu komplekta spēle".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti