Rīgā uzstāsies vijolniece Vanesa Meja

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

2015.gada 29.martā "Arēnā Rīga" koncertu sniegs vijolniece Vanesa Meja. Viņas vijoļspēli pavadīs orķestris un koris.

Vanesa Meja ir radījusi savu īpašu stilu, kurā ir apvienotas klasiskās tradīcijas un mūsdienu tehnoloģijas. Viņas mūzikai ir moderns skanējums arī tad, ja tās pamatā ir, piemēram, Ludviga van Bēthovena skaņdarbi.

Mūziķes iemīļotā vijole "Gizmo" ir Gvadaņjini dzimtas locekļu meistardarbs, kas izgatavots 1761.gadā. Kad Vanesa Meja uzstājās pirmo reizi, viņai bija tikai deviņi gadi, bet jau desmit gadu vecumā viņa spēlēja kopā ar filharmonijas orķestri. Vanesa bija visjaunākā audzēkne Karaliskajā mūzikas koledžā. 1991.gada oktobrī viņa debitēja ar savu ierakstu disku "Violin". 1992.gadā viņa pirmo reizi spēlēja ar elektrisko vijoli, bet 1994.gadā ierakstīja savu pirmo albumu "The Violin Player".

1996.gadā Vanesa Meja kā labākā izpildītāja tika nominēta prēmijai "Brit Awards". Vanesas Mejas pēdējais albums "Double Platinum" nāca klajā 2007.gadā. 2014.gadā vijoļspēles meistare pārsteidza visus, parādoties Soču olimpiskajās spēlēs kā kalnu slēpotāja slaloma un nobrauciena disciplīnās, pārstāvot Taizemes valsts izlasi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti