Rīgā uzstāsies UNESCO Miera māksliniece pianiste Elisso Bolkvadze

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

UNESCO Miera māksliniece, Gruzijas pianiste Elisso Bolkvadze ceturtdien, 16. janvārī, uzstāsies labdarības koncertā Lielajā ģildē, medijus informē koncerta organizatori biedrība “Open”.

Koncerta programmā skanēs Bēthovena Septiņpadsmitā klaviersonāte, Šopēna "Andante spianato" un "Lielā spožā polonēze" Mibemol mažorā op. 22 un Trešā sonāte siminorā.

Elisso Bolkvadze dzimusi Tbilisi, Gruzijā, dzejnieku un rakstnieku ģimenē un jau agrā bērnībā aizsākusi savu muzikālo izglītību, viņas pirmā uzstāšanās ar orķestri notikusi jau septiņu gadu vecumā. Leģendārais Maestro Zubins Meta viņu raksturojis kā pianisti ar "absolūto instrumenta kontroli". Pianiste ir daudzu starptautisku pianistu konkursu uzvarētāja kā arī apbalvota ar Gruzijas Valsts medaļu – vienu no prestižākajiem nacionālajiem apbalvojumiem Gruzijā. 

Elisso Bolkvadze 2015. gadā kļuva par UNESCO Miera mākslinieci.

Elisso Bolkvadze
Elisso Bolkvadze

Labdarības koncertā iegūtie līdzekļi tiks novirzīti radošā centra riska grupas jauniešiem izveidei.

Kā uzsver koncerta organizatori – arī koncerta biļešu cena (EUR 5) izvēlēta, lai veicinātu kultūras pieejamību.

Biedrība “Open” raksta: “Latvijā ļoti nopietna problēma ir jauniešu mentālā veselība un atkarības. Jebkuram cilvēkam ir ļoti svarīgi justies kādam vajadzīgam (ne tikai ģimenei) un kaut kur iederīgam. Jebkuram cilvēkam ir vajadzīgs, lai viņu uzklausa un lai viņā ieklausās.

Ļoti bieži šī visa neesamība ir iemesls depresijai un atkarībām. Radošā centra mērķis – mazināt riska grupas jauniešos atstumtības sajūtu, iesaistot viņus dažādās radošās aktivitātēs, tādējādi nostiprinot jauniešu pašapziņu un ticību saviem spēkiem un dot viņiem iespēju pārliecināties, ka gan viņi paši, gan viņu idejas ir vajadzīgas sabiedrībai.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti