Rīgā uzstāsies slavenais džeza ģitārists Čārlijs Hanters

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Improvizācijas un džeza mūzikas koncertsērijā "Art of Riga Jazz" 15. un 16. novembrī Latvijas Radio 1. studijā koncertēs džeza pasaulē labi zināmais ģitārists Čārlijs Hanters (Charlie Hunter) un dziedātāja Lūsija Vudvarda (Lucy Woodward), informē organizatori.

Šā gada pavasarī nāca klajā Čārlija un Lūsijas kopalbums "Music! Music! Music!", kura kompozīcijas būs koncertprogrammas pamats. Albumā iespēlēti radikāli pārveidoti dažādu džeza, blūza un R&B mākslinieku skaņdarbi, sākot ar Aklā Villija Džonsona un Besijas Smitas radītajiem un beidzot ar Nīnas Simounas un Terenca Trenta Dārbija hitiem.

16. novembrī plkst. 11 abi mākslinieki Latvijas Radio 1. studijā sniegs arī meistarklasi, uz ko var pieteikties, rakstot e-pastu uz "[email protected]". Ieeja meistarklasē ar koncerta biļetēm.

16 gadus amerikāņu džeza zvaigzne Čārlijs Hanters papildus savai ģitārspēlei darbojas gan kā novatorisks komponists, gan kā dažādu mūziķu sastāvu vadītājs. Džeza pasaulē Čārliju uzskata par septiņu un astoņu stīgu ģitāras autoritāti.

Britu-amerikāņu dziedātāja Lūsija Vudvarda savukārt ir spēcīgas balss īpašniece, kura papildus savai četru albumu solokarjerai uzstājusies kopā ar tādām mūzikas zvaigznēm kā Selīnu Dionu, Rodu Stjuartu un Bārbru Streisandi.

"Art of Riga Jazz" ir īpaša improvizācijas un džeza mūzikas koncertu un meistarklašu sērija. Tās ietvaros Rīgā jau uzstājušies tādi pasaules klases mākslinieki kā amerikāņu ģitārists Džonatans Kreisbergs, amerikāņu bundzinieks Terijs Bozio, amerikāņu trompetists Kristināns Skots, britu dziedātāja ALA.NI, britu pianists Bils Laurencs, portugāļu dziedātājs Salvadors Sobrāls un vēl citi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti