Rīgā uzstāsies progresīvie islandiešu šamaņi «Sólstafir»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Eiropas koncerttūrē prezentējot jauno albumu, 12.februārī klubā "Melnā piektdiena" Rīgā uzstāsies Islandes muzikālā apvienība "Sólstafir".

Teju divas desmitgades ilgstošajā karjerā apvienībai "Sólstafir" - četrotnei no Reikjavīkas - ir izdevies ne tikai salauzt smagās mūzikas kanonus, bet arī kopumā izlauzties no jebkādiem mūzikas žanru rāmjiem.

Sākuši no "vicking metal" un "black metal", līdz ar katru albumu islandieši vienlaicīgi gan attālinājušies no sava sākotnējā skanējuma, gan spējuši ieviest arvien vairāk jauninājumu, tajā pašā laikā saglabājot individuālu skanējumu, ziemeļniecisku melanholiju, islandiešu "kosmiskumu" un misticismu.

Pāreju uz jaunu muzikalitātes līmeni atspoguļo arī jaunākais "Sólstafir" albums "Ótta", kas dienasgaismu ieraudzīja pērn. Lai gan albumā "Ótta" saglabāta "black" metāla žanram raksturīgā smagnējā skaudruma atmosfēra, tomēr grupas vokālists šoreiz demonstrē vēl nedzirdētu skanējumu un plašu emociju spektru. Instrumentālajās kompozīcijās iezīmējas "post" rokam raksturīgi kontrasti un folka liriskums, ko vēl pastiprina vijoles un bandžo skaņas, kā arī klasiskā roka, panka un "sludge" ietekme. Tomēr "Sólstafir" joprojām ir smagās mūzikas skatuves pārstāvji.

"Sólstafir" uzstāsies visās trīs Baltijas valstu galvaspilsētās, solot ne tikai nevainojamu skaņas kvalitāti, bet arī gaismas efektus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti