Rīgā uzstāsies Millikinas Universitātes studentu jauktais koris

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Svētā Pētera baznīcā Rīgā 24.maijā kopā ar Emīla Dārziņa kori koncertēs Millikinas Universitātes studentu jauktais koris. Koncerta sākums pulksten 18 un ieeja ir bezmaksas, informē koncerta rīkotāji.

Koncertā skanēs dažādu tautu mūsdienu komponistu un klasiskā spirituālā mūzika. Latviešu komponista Riharda Dubras "Stetit Angelus", B.E.Galante (ASV, Vašingtona), U.Sisasks (Igaunija), P.Lukaševskis (Polija), "Grammy" balvas laureāts E.Vaitakrs (ASV), arī J.S.Bahs, Dž.Gabrieli, V.Bilings u.c.

"Ļoti priecājamies par iespēju muzicēt kopā ar talantīgo jauniešu kori no ASV. Tā mums būs lieliska pieredze pirms došanos uz starptautisko koru konkursu Tūrā, Francijā, kā arī - dalība Pasaules koru olimpiādē,” stāsta Emīla Dārziņa jauktā kora diriģents Artūrs Ancāns.

Ancāns atklāj, ka īpašs abu koru izpildījumā būs koncerta noslēgums.

Millikinas Universitātes studentu kori raksturo plašs skanējums, repertuārs un balsu daudzveidība. ASV koris guvis nacionāla mēroga atpazīstamību, uzstājoties gan lielākajās koncertzālēs, gan katedrālēs un skolās, kā arī sniedzis ielu koncertus Santjago. Koris apceļojis ASV, devies koncertturnejās uz Dominikānas Republiku, Haiti, Lielbritāniju un šajā pavasarī viesosies desmit dienu turnejā Baltijas valstīs. Kora diriģents un mākslinieciskais vadītājs – Dr.Breds Holmss.

Bez Millikinas kora maijā Rīgā ar koncertiem viesosies vēl vairāki ievērojami kori – jauktais koris "Vasari singers" no Lielbritānijas, Doanas koledžas studentu jauktais koris no ASV, kā arī jauniešu simfoniskais orķestris no Dekalbas apgabala ASV, lai sniegtu bezmaksas koncertus Latvijas baznīcās. Koncerti notiks no 24. līdz 30. maijam Rīgā - Svētā Pētera baznīcā un Svētā Jāņa baznīcā.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti