Rīgā uzstāsies leģendārais Toms Džounss

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šovasar, 26. jūnijā, “Arēnā Rīga” uzstāsies leģendārais dziedātājs sers Toms Džounss, lsm.lv informē koncerta rīkotāji. Unikālās vokālās dotības, talants un harismātiskā personība mūziķi padarījusi par vienu no respektētākajiem, mīlētākajiem un novērtētākajiem māksliniekiem mūsdienu populārajā mūzikā.

Toma Džounsa vairāk nekā četras dekādes ilgais muzikālais ceļojums ir bijis fenomenāli veiksmīgs. Šobrīd, 73 gadu vecumā, dziedātājs aktīvi koncertē un par pēdējiem diviem studijas albumiem “Spirit In The Room” un “Praise & Blame” un arīdzan jaunajiem koncertiem saņēmis cildinošākās atsauksmes visā karjerā.

Toms Džounss profesionāli mūzikai pievērsās 1963.gadā un jau otrais singls “It’s Not Unusual” sasniedza britu hitparādes pirmo vietu, padarot mūziķi slavenu visā pasaulē. Džounsa kontā ir vairāki desmiti hitu, tostarp “What's New Pussycat”, “Delilah”, “She's a Lady”, “Kiss” un “Sex Bomb”. Ierakstu tirāža visā pasaulē ir pārsniegusi 100 miljonu atzīmi.

Anglijas karaliene Elizabete II 2006.gadā Tomu Džounsu iecēla bruņinieka kārtā. Sers Toms Džounss uzstājās arī karalienes Dimanta jubilejā 2012. gadā, sniedzot koncertu Bekingemas pilī. Viņš ir ieguvis “BRIT Awards” balvas kā labākais vīriešu dzimuma izpildītājs un par mūža ieguldījumu mūzikā, “Hitmaker Award” apbalvojumu no ASV Dziesmu autoru slavas zāles un 2010.gadā arī prestižo britu “Music Industriy Trust Award” par izcilu ieguldījumu mūzikā.

Seru Tomu Džounsu var droši dēvēt par dzīvu leģendu. Viņa spožie šovi šķērso laikmetus un mūzikas žanrus, uzrunājot ikkatru koncerta apmeklētāju, un gluži kā magnēts pievelk dažādas paaudzes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti