Rīgā uzstāsies grupa «The Tiger Lillies»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Jaunajā pilsētas festivālā bez distances “Var! Būt!”, kas notiks 30. un 31. jūlijā Rīgā, kultūrtelpā “Hanzas perons” un “Vasaras perona” terasē, uzstāsies britu tumšā kabarē grupa “The Tiger Lillies”, papildinot festivāla galveno mākslinieku programmu, kurā iekļauta arī igauņu indīroka grupa “Ewert and The Two Dragons” un vācu minimālisma pianists Niklas Paschburg, neizpaliekot arī vairākiem zināmiem Latvijas māksliniekiem, informēja pasākuma pārstāvji.

“The Tiger Lillies” ir kolorītā dziesminieka Martyn Jacques jau vairāk nekā pirms 30 gadiem izveidota muzikālā apvienība, kas attīstījusi unikālu stilu, "sajaucot kopā 20. gadsimta pirmās puses kabarē stilistiku ar panku attieksmi un bez tabu dziesmu tekstiem". 

“The Tiger Lillies” uz Rīgu būs atveduši savu jaunāko, Covid-19 pandēmijai veltīto programmu.

Rīga būs arī viena no pirmajām vietām, kur “The Tiger Lillies” jeb Martyn Jacques kopā ar basistu Adrian Stout un bundzinieku Jonas Golland pandēmijai veltīto koncertprogrammu izpildīs īstā koncertā ar klausītāju klātbūtni, informēja organizatori.

Festivālā “Var! Būt!” darbosies pavisam trīs skatuves. Uz “Vasaras perona” skatuves “Būt!” muzicēs publikai jau labi zināmi mākslinieki, bet “Hanzas perona” iekštelpu skatuve “Var!” tiks atvēlēta intīmākai un eksperimentālākai muzikālajai gaisotnei. Turpat darbosies arī dīdžeju skatuve “Nakts”, kas līdz pat trijiem naktī būs atvēlēta dažādas muzikālās stilistikas dīdžeju setiem. Pilnā festivāla programma vēl tiks izziņota, bet jau tagad zināms, ka ārvalstu viesiem uz abām festivāla koncertskatuvēm pievienosies arī tādi pašmāju mākslinieki kā poproka grupa “Carnival Youth”, džezfanka grupa “Very Cool People”, hiphopa mākslinieks Ozols, dziedātāja Linda Leen ar grupu un elektroniskās mūzikas māksliniece Sign Libra.

“Var! Būt!” ideja ir atdzīvināt krietni panīkušo Rīgas mūsdienu kultūras dzīvi un piedāvāt kvalitatīvas popmūzikas, roka, hiphopa, elektronikas un vēl citu žanru mūzikas cienītājiem izbaudīt īstenu vasaras festivāla sajūtu jau šogad.

Festivālu varēs apmeklēt tikai derīgu Covid-19 sertifikātu īpašnieki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti