Rīgā uzstāsies elektroniskās mūzikas producents Anderss Trentemollers

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

6.oktobrī Rīgā, koncertzālē "Palladium" uzstāsies viens no leģendārākajiem elektroniskās mūzikas producentiem Anderss Trentemollers ("Trentemoller").

Koncertā Kopenhāgenas mūziķis Anderss Trentemollers atskaņos jaunākā albuma "Lost" programmu, kas Eiropas koncertturnejas laikā izraisījusi plašu kritiķu atzinību.

No septembra līdz novembrim Anderss Trentemollers ar grupu tūres laikā sniegs vairāk nekā 35 koncertšovus. "Lost" tūre no Eirāzijas tūres pārtapusi pasaules koncertturnejā, izziņoti 15 koncerti ASV un Kanādā.

Trentemolleram raksturīgais skanējums "Lost" koncertos saglabāts neskarts, tomēr kopumā ne albums ar šo pašu nosaukumu, ne koncerta koncepts neatgādina neko no iepriekš redzētā un dzirdētā.

"Cilvēki gribēja dzirdēt kaut ko līdzīgu iepriekšējam albumam, bet, ja es sāktu ieklausīties cilvēkos un tajā, ko viņi domā par skanējumu, nē, tas nav domāts man," saka Trentemollers.

Albums "Lost" ir tikpat oriģināls, cik klasisks, kopā sajaucot jau pārbaudītas vērtības ar oriģināliem skaņu pārsteigumiem. Skaņdarbos ir saklausāmi klubu mūzikas elementi, intensīvi tiek izmantotas ģitāras.

Koncertā Rīgā būs dzirdamas ģitāras, analogie sintezatori un skandināviem raksturīgās melodijas, kas ir pretstatā uz datoriem progammētajai mūzikai, ar kuru Trentemollers asociējas viņa agrīnās karjeras faniem.  Tūre Trentemollers dodas kopā ar sešiem pavadošajiem mūziķiem.

Toms Grēviņš, Pieci.lv mūzikas redaktors, par Trentemollera šovu, ko viņš redzējis pirms vairākiem gadiem, saka: "Pirms "simts gadiem" Andersa Trentemollera uzstāšanos redzēju "Pukkelpop" festivālā Beļģijā, viņa izlaušanās albuma "Last Resort" pasaules turnejā. Šo koncertu atceros kā brīnišķīgu audiovizuālu piedzīvojumu, kas jau tolaik stipri atšķīrās no visas pārējās populārās mūzikas."

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti