Rīgā uzstāsies Baltkrievijas pagānmetāla grupa «Gods Tower»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Būt metālistam Baltkrievijā — tas joprojām ir bezkompromisa dzīvesveids, tā pirms dažiem gadiem, pošoties dalībai pirmajā festivālā “Zobens un lemess” (2015), intervijā atzina grupas “Gods Tower” dziedātājs. Pērn grupa ar izpārdotiem koncertiem atzīmēja savu 30 gadu jubileju. Savukārt šo gadu Baltkrievijas metālisti sāk ar koncertu Latvijā un aicina uz pasākumu Rīgā, klubā “Melnā piektdiena”, medijus informē koncerta organizatori.

Pagāniskā dūmmetāla pārstāvji Rīgā uzstāsies piektdien, 13. martā. Koncertā viesus iesildīs pašmāju doom metal virzītāji “Catalepsia” un folkmetālisti “Ryvendir” no Liepājas.

Baltkrievijas grupa "Gods Tower” ir pasaulē viena no pazīstamākajām šī reģiona smagajām grupām. 2019. gada novembrī grupa ar izpārdotiem koncertiem Minskā, Gomeļā un Kijevā atzīmēja savu 30 gadu jubileju.

 

Par grupu

“Gods Tower” savu darbību sāka 1989. gadā ar episkām dziesmām par Austrumeiropas senvēsturi. Sākotnējās grupas kodolu Gomeļā sapulcināja ģitārists Aleksandrs Urakovs un vokālists Vladislavs Novožilovs (Lesley Knife).

Līdz 2002. gadam "Gods Tower" izdeva trīs studijas albumus: 1996. gadā – "The Turns", 1997. – "The Eerie" un 2002. – "Abandon All Hopes". kas guvuši visnotaļ pozitīvas atsauksmes pasaules mūzikas medijos, kā arī fanu pulku visā pasaulē. Par spīti politiskajiem un sociālekonomiskajiem apstākļiem, "Gods Tower" tolaik iemanījās uzstāties ne vien lokāli Baltkrievijā, bet arī virknē Eiropas valstu ar pasaules vadošajām metālgrupām – piemēram, "Paradise Lost", "Cannibal Corpse", "Nocturnal Mortum".

2002. gadā radošās krīzes dēļ grupa savu darbību pārtrauca, 2003. gada decembrī nomira ģitārists Aleksandrs Urakovs, un līdz pat 2010. gadam grupa "Gods Tower" nebija aktīva, līdz dziedātājs Vladislavs Novožilovs atkal savāca komandu kopā, pēc gada izlaida albumu “Steel Says Last” (2011), kurā skartas visas tēmas, kas jau agrāk atspoguļotas grupas mūzikā: karš, maģija, saule, daba, cilvēks, pasaules bojāeja, arī vēsture. Sekoja koncerts Rīgā, bet plašāka publika Latvijā grupu klātienē atkārtoti dzirdēja 2015. un 2018. gadā, kad  grupa uzstājās festivālā "Zobens un lemess". 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti