Kultūras ziņas

Jau trīspadsmitais ikgadējais mākslas tirgus "Jarmarka"

Kultūras ziņas

Ziemassvētku "Kraukšķītis" koncertzālē "Rīga"

Vecākais senās mūzikas ansamblis uzstājas Rīgā

Rīgā uzstājas vecākais senās mūzikas ansamblis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Otrdienas, 15.decembra, vakarā Sv. Pestītāja anglikāņu baznīcā izskanēs Valsts akadēmiskā kora "Latvija" un Igauņu senās mūzikas ansambļa "Hortus Musicus" kopīgs koncerts diriģenta Andresa Mustonena vadībā. Ansambli "Hortus Musicus" var uzskatīt par senāko joprojām koncertējošo senās mūzikas ansambli Austrumeiropā un par vienu no ilgāk strādājošajiem visā Eiropā.

Andress Mustonens jaunībā interesējies par moderno mūziku, taču vēlāk, 1972.gadā, pievērsies senajai un baznīcas mūzikai un nodibinājis senās mūzikas ansambli "Hortus Musicus".

Mākslinieks ir ne vien diriģents, bet arī vijolnieks. Ilgus gadus strādājis kopā ar Tallinas filharmoniķiem un Nacionālo simfonisko orķestri. Četrdesmit gadu laikā Andress Mustonens un "Hortus Musicus" ierakstījuši  25 diskus.

"Pats svarīgākais mūzikā ir, ka tā ir dzīva un to nav iespējams noturēt. Māksla ir anti materiāla, grāmatai ir matērija, bet mūzika vienā mirklī ir, bet nākamajā tās vairs nav," pauž Andress Mustonens.

Valsts akadēmiskā kora "Latvija" vokālo meistarību un īpašo Latvijas koru skaņu pazīst tālu aiz mūsu valsts robežām un to savās programmās vēlas redzēt pasaules izcilākie diriģenti un orķestri.

"Šī koncerta vadmotīvs ir aleluja un jubilāre, citiem vārdiem sakot - prieks un Dieva slavēšana, gan tekstā gan mūzikā," norāda kora "Latvija" mākslinieciskais vadītājs Māris Sirmais.

Kā vēstīts, koncertā skanēs tradicionālas ebreju melodijas, liturģiskas armēņu melodijas, Džona Tavenera, Bjadžo Marīni, Dario Kastello un citu pasaulē pazīstamu autoru skaņdarbi

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti