Kultūras ziņas

Raiņa revolucionārā dzeja Valmieras teātrī

Kultūras ziņas

Rīgā pulcējas jaunie vokālisti

Rīgā uzstājas Antonio Sančezs

Rīgā uzstājas «Grammy» laureāts Antonio Sančezs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Rīgā viesojas četrkārtējs “Grammy” balvas ieguvējs, Holivudas filmu mūzikas autors un bundzinieks Antonio Sančezs. 2. decembra vakarā mūzikas namā “Daile” viņš sniedz koncertu, bet pēcpusdienā tur notika meistarklase vietējiem bundziniekiem.

Mūziķis Antonio Sančezs piedalījies vairāk nekā 100 albumu ierakstos un muzicējis kopā ar pasaules džeza leģendām, saņēmis četras "Grammy" balvas. Viņš ir sarakstījis un iespēlējis mūziku filmai “Putncilvēks”, kas vēl nesen bija skatāma arī Latvijas kinoteātros. Tiesa, mūziķis nav drošs, vai pie kino mūzikas komponēšanas vēl atgriezīsies.

"Strādāt ar režisoru Alehandro Gonsalesu bija brīnišķīgi. Man pat sapņos nerādījās, ka filmai būs tādi panākumi," atzīst mūziķis, "bet man labāk tomēr patīk radīt mūziku grupai un spēlēt dzīvos koncertus. Man nepatīk visu dienu sēdēt studijā un komponēt mūziku filmai."

Jo lielāks mākslinieks, jo vienkāršāks cilvēks. Tāds ir arī Sančezs. Labprāt dalās priekā, ka drīzumā iegādāsies māju, kur varēs ierīkot bungu istabu. Viņš smejot piekrīt - vecākiem, kuri vēlas, lai viņu bērni kļūst par bundziniekiem, jāsāk ar privātmājas iegādi.

"Man paveicās, ka uzaugu privātmājā Meksikā, kur man bija sava bungu istaba, jo budziniekam tāda telpa ir ļoti būtiska attīstībai," stāsta Sančezs. "Es šobrīd vēl dzīvoju dzīvoklī un nekad tur neesmu uzdrošinājies mēģināt, lai netraucētu kaimiņus."

Latvijā bundzinieks viesojas ar grupu „Migration”. Koncertā mūziķi spēlēs visu jauno albumu no sākuma līdz galam. Tā ir gandrīz pusotra stunda džeza un citu mūzikas stilu - improvizācija bez apstājas. Viegluma un brīvības izjūta muzicējot ir Sančeza darba filozofija. To viņš cenšas esošiem un topošiem mūziķiem nodot savās meistarklasēs. Jau pirmās minūtes izvēršas par domāšanas maiņu topošajos un esošajos bundziniekos. Kad Sančezs jautā, cik zālē ir bundzinieku, paceļas roku mežs, bet, kad jautā, cik īstenu mūziķu, gaisā pavīd vien trīs rokas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti