Kultūras ziņas

Noslēdzies Nacionālā teātra lugu konkurss

Kultūras ziņas

Iepazīstinām ar "Kilograms kultūras" pretendentiem

Flamenko virtuozi Rīgā

Rīgā uzstājas flamenko duets «Tierra Negra»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lielajā ģildē 17. februārī plkst. 19 ar flamenko mūzikas koncertu uzstājas pasaulē pazīstamais ģitāristu duets “Tierra Negra”. Savienojot folku, džezu un popmūziku mākslinieki radījuši neatkārtojamu flamenko skanējumu.

Hipnotizējošas melodijas, virtuoza muzikāla uguņošana un spēcīgs flamenko, šādi, jau gandrīz divdesmit gadus tiek raksturota vācu ģitāristu un  komponistu Raughi Eberta un Leo Henriha dibinātā grupa "Tierra Negra". Mākslinieki meistarīgi savieno folkloras, džeza un popmūzikas elementus, tomēr tēmas pamatā vienmēr liekot aizraujošu ritmu un rumbas-flamenko melodiju.

"Flamenko nāk no Spānijas un Francijas dienvidiem, tās ir vietas, kas mūs iedvesmo. No turienes nāk arī "Gipsy Kings" un, kad jūs esat tur, jūs sajūtat turienes gaisu, jūs baudāt vīnu, tā ir atmosfēra un siltums, kas skan mūsu mūzikā," stāsta ģitārists Raughi Eberts.

Mūziķi radījuši savu unikālu melodijas, ritma un ģitārspēles tehniku, to savienojot ar spāņu flamenko tradīcijām. Duets strādājis kopā ar neskaitāmiem pasaulē pazīstamiem mūziķiem un sniedzis meistarklases daudzās pasaules augstskolās un universitātēs. Savas karjeras laikā mūziķi ierakstījuši 13 albumus.

"Es mūzikā gribu dalīt mīlestību un mieru, tas ir kaut kas, man grūtu to vārdos aprakstīt, tās ir, varētu teikt, iekšēju mieru, manuprāt šī mūzika ir kā meditācija, un to es vēlos dalīt ar klausītāju," saka Leo Henrihs.

Divdesmit gadu laikā mūziķi koncertējuši neskaitāmos festivālos Vācijā, ASV, Kanādā, Eiropā, Ķīnā un citur pasaulē. 2000. gadā duets radīja "Tierra Negra ģitāru.” Desmit šos unikālos mūzikas instrumentus iegādājās un koncertos un studiju ierakstos izmanot pasaulē pazīstamā čigānu mūzikas grupa "Gipsy Kings".  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti