Rīgā un Siguldā notiks Starptautiskais Rīgas brass simpozijs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) un Siguldas mākslu skolā "Baltais flīģelis" no pirmdienas, 13.aprīļa, līdz sestdienai, 18.aprīlim, norisināsies 6.Starptautiskais Rīgas brass simpozijs, pavēstīja JVLMA Koncertdaļas vadītāja Jana Lāce.

Tajā paredzētas starptautiskas metāla pūšaminstrumentu meistarklases, individuālās nodarbības, koncerti, konkurss mūzikas skolu audzēkņiem, kā arī plašākā pūšaminstrumentu izstāde Baltijā.

Meistarklases simpozija laikā sniegs pasaulē pazīstami atskaņotājmākslinieki un pedagogi: Lionas Nacionālā Mūzikas un Dejas konservatorija pasniedzējs Tjerī Kans (trompete), Ķelnes Mūzikas un dejas universitātes pasniedzējs Markus Vitgens (mežrags), Lozannas Mūzikas augstskolas pasniedzējs Gijs Mišels (tuba) un nu jau tradicionāli ikgadējais viesis no Mančestras Karaliskās ziemeļu mūzikas koledžas - eifonists Stīvens Mīds.

Pirmo reizi Starptautiskā brass simpozija vēsturē projekts dosies arī ārpus Rīgas, šoreiz uz Siguldas mākslu skolu, lai Siguldas un tās apkaimē esošo mūzikas skolu audzēkņus iepazīstinātu ar izcilu, starptautiski atzītu pedagogu darbu un ļautu novērtēt viņu studentu sniegumu koncertā.

Simpozija laikā notiks arī vairāki koncerti. Pirmdien, 13.aprīlī, JVLMA Lielajā zālē notiks simpozija atklāšanas koncerts ar Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijas Brass ansambļa piedalīšanos. Otrdien, 14.aprīlī, JVLMA Lielajā zālē notiks eifonija spēles virtuoza Stīvena Mīda solokoncerts, kurā piedalīsies arī Ieva Dzērve (klavieres) un "Baltic Low Brass" - Baltijas valstu tubu/eifoniju klašu studenti. Ceturtdien, 16.aprīlī, JVLMA Lielajā zālē koncertā uzstāsies simpozija meistarklašu dalībnieki, ansambļi, piektdien, 17.aprīlī, koncertzālē "Baltais flīģelis" koncertā piedalīsies solisti un JMRMV pūtēju orķestris diriģentu Jāņa Retenā un Anda Kareļa vadībā. Simpozija noslēguma koncertā sestdien, 18.aprīlī, JVLMA Lielajā zālē piedalīsies solisti un JMRMV pūtēju orķestris diriģentu Retenā un Kareļa vadībā.

No 13. līdz 16.aprīlim JVLMA Ērģeļu zālē notiks plašākā pūšaminstrumentu izstāde Baltijā. Mūzikas akadēmijā tiks izstādīti vairāk nekā 70 visaugstākās klases profesionālie, kā arī nedaudz studentu klases metāla pūšaminstrumenti.

Rīgas brass simpozijs ik gadu pulcē vairāk nekā 60 dalībnieku - JVLMA studentus, mūzikas vidusskolu un bērnu mūzikas skolu audzēkņus un pedagogus, profesionālo orķestru mūziķus, kā arī Lietuvas un Igaunijas mūzikas akadēmijas studentus un pasniedzējus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti