Rīgā un Siguldā koncertēs Sietlas meiteņu koris

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Jūlija vidū Rīgā un Siguldā koncertēs Sietlas (ASV) meiteņu koris "Prime Voci" – trešdien, 13.jūlijā, plkst.18 koncerts "Ave Maria" notiks Rīgas Sv. Pētera baznīcā un ceturtdien, 14.jūlijā, plkst.18 koris uzstāsies Siguldas katoļu baznīcā.

Sietlas meiteņu kora darbība ir radniecīga mūsu bērnu mūzikas skolu praksei – līdzās vispārējai izglītībai meitenes no 1. līdz pat 12.klasei kora studijā apgūst ne tikai dziedāšanas iemaņas, bet arī citu mūzikas zinību pamatus.

Koris "Prime Voci" savu darbību sācis 1981.gadā, bet kopš 2009.gada to vada Džeikobs Vinklers. Viņš ir arī ir kora šīgada Baltijas valstu koncertbrauciena iniciators – meitenes koncertēs Somijā, Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

Kora repertuārs ir ļoti daudzveidīgs un kontrastiem bagāts. Tajā pārstāvēta gan dažādu laikmetu garīgā mūzika (Bingenes Sv.Hildegarde, Tomass Luiss de Viktorija, Fēlikss Mendelszons, Džuzepe Verdi), gan mūsdienu popmūzikas ikona Pols Saimons, skanēs arī skaistie amerikāņu spiričueli.

Koncertā iekļauta arī Baltijas zemju mūzika­ – skanēs igauņu komponista Veljo Tormisa un lietuviešu diriģenta un komponista Vītauta Mišķiņa skaņdarbi. Pārsteigums būs latviešu tautasdziesmas “Pūt, vējiņi” aranžējums, ko veidojis kora vadītājs Džeikobs Vinklers.

Abos koncertos ieeja ir bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti