Rīgā un Rēzeknē uzstāsies ģitārists Dominiks Millers

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ar tradicionālo pavasara koncertu Rīgā, Lielajā ģildē 13. maijā un Rēzeknē, Latgales vēstniecībā „Gors” 14. maijā viesosies ģitārists, aranžētājs un komponists Dominiks Millers kopā ar grupu, šoreiz prezentējot savu jauno albumu „ad hoc”.

„Ad hoc” varētu definēt šādi - kaut kas radīts brīdī, lai apmierinātu īpašas situācijas vajadzības. Jaunajā albumā Dominiks Millers vēlējās saglabāt šo darbības brīža enerģiju un brīvību, nezaudējot sajūtas un tonalitāti.

Mana pieredze iemācījusi, ka, pirmo reizi iedomājoties par ideju vai konceptu, tas ir labākais, kas vispār iespējams. Tas ir gandrīz kā pirmais skūpsts. Varbūt mazliet neveikls, bet neaizmirstams un atklāts. Šajā albumā es vēlējos saglabāt šo sajūtu, tāpēc ar nodomu netaisīju nekādas demo versijas. Man nebija ne mazākās idejas, kā tas skanēs, kamēr neieradāmies ar mūziķiem ierakstu studijā. Lai arī mēs visi viens otru ļoti labi pazīstam, es gribēju, lai viņi jūtas mazliet nervozi, pat viegli ievainojami, kā jau pirmajā randiņā,” stāsta mūziķis.

Dominiks Millers jau 23 gadus sadarbojas ar dziedātāju Stingu. Kopš 1991. gadā iznākušā albuma „The Soul Cages” Millers ir piedalījies visos Stinga albumos, kopā muzicējuši vairāk nekā 1000 koncertos, kā arī kopā radījuši panākumiem bagātos skaņdarbus „Shape Of My Heart” un „Lullaby for an Anxious Child”.

Dominika Millera sadarbības projektu saraksts ir garš, taču ar vistuvāko partneri Stingu viņš vienojies, ka vismaz divus mēnešus gadā Millers velta savai solo karjerai. Tajā viņš aicinājis piebiedroties izcilus mūziķus, un Rīgā ar viņu kopā šoreiz spēlēs ģitārists Tonijs Remī, basģitārists Nikolā Fricmans no Francijas un perkusionists Raņi Kridža no Marokas.

Dominiks Millers ir dzimis Buenosairesā, viņa tēvs ir amerikānis un māte - īriete. Ģitāras spēli viņš apguvis prestižajā Bērklijas koledžā Bostonā, kā arī Gildholas mūzikas skolā Londonā. Millers ir laidis klajā vairākus solo albumus, kā arī sadarbojies ar daudziem citiem izciliem mūziķiem, tai skaitā Polu Jangu, Braienu Adamsu, Lučāno Pavaroti, Pīteru Geibrielu, Petu Meteniju, Tinu Tērneri, „The Pretenders”, „Boyzone”, „The Chieftains”, Ediju Rīderu, Manu Dibango, „The Backstreet Boys”.

Koncertā Rīgā un Rēzeknē būs iespēja dzirdēt gan Dominika Millera jaunā albuma „ad hoc” skaņdarbus, gan publikas iemīlētus, jau labi zināmus skaņdarbus.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti