Rīta Panorāma

Dokumentālās flmas " Kur palika tēvi?" pirmizrāde

Rīta Panorāma

Pirmizrāde Jāņa Jurkāna dramatizējumam LĪGO Krievu teātrī

Intervija ar Kseniju Sidorovu un Kirilu Burlovu

Rīgā un Cēsīs ar tango koncertuzvedumu viesosies Ksenija Sidorova

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

17.jūnijā Latvijas Nacionālajā operā un 18.jūnijā Vidzemes koncertzālē "Cēsis" notiks koncertuzvedums "Tango. Ksenija Sidorova".

Koncertuzvedumā kopā ar akordeonisti uzstāsies viņas draugi no Londonas - kazahu pianiste Aižana Nurkenova un krievu vijolnieks Aleksandrs Sitkoveckis. Savukārt dejas iestudēt uzaicināts Londonā dzīvojošs, bet Rīgā izglītību ieguvušais horeogrāfs Kirils Burlovs. Viņa dejas partneres koncertizrādē "Tango. Ksenija Sidorova" būs latviešu baleta mākslinieces Ieva Rācene un Evelīna Godunova.

Man par tango ideja bija jau ļoti sen, pirms trīs gadiem, tāpēc uzskatu to par mazuli, kurš izaudzis šajā laikā. Esmu arī ļoti priecīga, ka ar mani kopā būs mani mūziķi - Aleksandrs Sitkoveckis un Aižana Nurkenova. Pasaules mēroga mūziķi, kuri atbraukuši šo vakaru pavadīt kopā ar mums. Bet ar Kirilu dejos divas Nacionālā baleta solistes - Ieva Rācene un Evelīna Godunova," stāsta Ksenija Sidorova.

Projekta režisors un horeogrāfs Kirils Burlovs saka: "Man tango nozīmē divu pretēju spēku spēli, kur paraksta savstarpēju līgumu uz nenoteiktu laiku ar to brīdi, kad sāk skanēt pirmās mūzikas taktis. To varētu salīdzināt ar attiecībām starp cilvēkiem, kurus savieno neredzamā likteņa roka. Lai kā dažreiz kādam no partneriem gribētos paildzināt šo mirkļu ilgumu, svarīgi sajust, kad attiecības vai šajā gadījumā mūzika ir beigusies. Nodalīt savas ilūzijas no realitātes un skaņas no klusuma."

Man pēdējos divus gadus ir bijuši tādi amerikāņu kalniņi gan karjerā, gan draudzībā, gan mīlestībā, tāpēc es to ar visu dvēseli rādīšu. Tas ir diezgan intīms projekts lielai skatuvei. Ceru, ka cilvēki, kuri atnāks, jutīs kopā ar mums," norāda Ksenija Sidorova.

Tango mūzika tiks pārstāvēta plašā ģeogrāfiskā amplitūdā - sākot no Polijas, Skotijas, Dānijas, Latvijas. Skanēs lappuses no Vecrīgas tango meistara Oskara Stroka, kā arī tango karaļa Astora Pjacollas mūzika.

Šis vakars man būs neaizmirstams, jo mēs pirmo reizi atskaņosim Artura Maskata "Pusnakts tango Rīgā", kas tapis speciāli šim uzvedumam. Tas atspoguļo Rīgas ielas 30.gados, un man šķiet, ka tas organiski iekļaujas tango ceļojumā," norāda akordeoniste.

Koncertuzvedums "Tango. Ksenija Sidorova" būs skatāms Latvijas Nacionālajā operā 17.jūnijā plkst. 20 un Vidzemes koncertzālē "Cēsis" 18.jūnijā plkst. 19.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti