Kultūras ziņas

Leļlu pasaules aristokrātes – marionetes

Kultūras ziņas

Grupai "Carnival Youth" - debijas albums

Bardu tradīcija dzīva – festivāls Rīgā

Rīgā turpinās festivāls «Bardu rudens»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rīgā turpinās jau vienpadsmitais bardu un folka festivāls “Bardu rudens”. Šā gada bardu festivālā uzstājas mūziķi arī no Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas.

Mēlēs dziedošā Helēna Kozlova nav vienīgā dziesminiece, kura nupat izdevusi savu dziesmu albumu. Lai arī kādi vienpaši varētu šķist bardi, tomēr viņu vēstījumam klausītāju netrūkst un dziesminieku-bardu kompānijas ar gadiem nesarūk. Pašam sev par lielu pārsteigumu no Ievas Akurateres un Valda Atāla talanta cienītāja par savas dvēseles izdziedātāju kļuvis arī radio un televīzijas cilvēks, arī kādreizējais diskžokejs Ēriks Loks.

„Pirms kādiem 20 gadiem man patika tikai un vienīgi deju mūzika, man likās, ka viss pārējais ir nekam nevajadzīgas lietas,” stāsta Ēriks Loks. "Un tad pēc 40 gadu sasniegšanas sāku spēlēt ģitāru un ciemos atnāca dziesma, ko es atļāvos pierakstīt. Taisnību sakot, es nekad nebiju iedomājies, ka es viņas publiski spēlēšu.”

„Bardi un dziesminieki ir savas dvēseles dziesmas izdziedātāji, kas nes to savu vēstījumu citiem, un laikam jāsaka tā, ka šie dziedātāji ir savas folkloras, sava laika folkloras nesēji,” skaidro festivāla “Bardu rudens 2014” režisore Dace Nikolaisone. „Un, ja mēs vēlamies savu folkloru nest tālāk, tad šie ir tie mūziķi kas to funkciju pilda.”

Jau vēstīts, ka festivāla noslēguma koncerts notiks 22.oktobrī plkst. 19 kultūras centrā "Imanta". Tajā piedalīsies Latvijas dziesminieki un bardi, tostarp Valdis Atāls, Elīna Līce, Jorans Šteinhauers, Helēna Kozlova, kā arī ārvalstu viesi: Juhans Jēgers ar grupu "Vinland" (Igaunija), Mihails Celkoviks (Baltkrievija), Aleksandrs Makajevs (Lietuva), Valērijs Šerelis (Lietuva), Egins Grajausks ar grupu no Lietuvas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti