Kultūras ziņas

Sandras Strēles lielformāta "Melanholija"

Kultūras ziņas

Lidojuma sajūta izrādē "Kvēldiegs"

Rīgā tiksies džeza talanti

Rīgā tiksies džeza talanti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jau 11. reizi Rīgā iecerēts rīkot starptautisko džeza mākslinieku konkursu “Riga Jazz Stage”.

Šogad savas prasmes konkursā “Riga Jazz Stage” demonstrēs 29 mūziķi no 14 valstīm.

Tā ir iespēja jaunajiem mūziķiem iepazīties ar profesionāļiem un pārstāvēt savu valsti atpazīstamā un starptautiskā konkursā.

Starptautiskais džeza mākslinieku konkurss “Riga Jazz Stage” jaunos mūziķus no dažādām pasaules valstīm Latvijā pulcē jau vienpadsmito reizi.

Pēc ilga pārtraukuma konkursa instrumentālajā kategorijā, kas katru gadu mainās, šogad atgriezīsies nominācija “Džeza bass”. Bet pastāvīgajā konkursa nominācijā “Džeza vokāls” par balvu cīnīsies arī Latvijas publikai jau labi zināmā Laura Rizzotto, kas maijā Latviju pārstāvēs Eirovīzijas dziesmu konkursā Lisabonā.

Par dalību konkursā viņa stāsta: “Man patīk dažādu stilu mūzika, un pats galvenais – man ļoti patīk uzstāties, tāpēc esmu sajūsmā, ka varēšu dziedāt divos tik vērienīgos pasākumos. Un vēl es priecājos, ka Eirovīzijas dziesmu konkursā piedalos ar pašas rakstītu dziesmu, un arī šajā, man tik ļoti mīļās džeza mūzikas konkursā es izpildīšu divas pašas rakstītas dziesmas.”

Pēc festivāla labākajiem mūziķiem tiks piedāvāta iespēja koncertēt prestižos džeza klubos Londonā un Stambulā, kā arī piedalīties džeza festivālos Venēcijā un Ķīnā. Jauno džeza zvaigžņu uzstāšanos starptautiskajā džeza mākslinieku konkursā “Riga Jazz Stage” varēs dzirdēt Rīgā jau nākamās nedēļas nogalē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti