Kultūras ziņas

Iznākuši Ingas Žoludes "Stāsti"

Kultūras ziņas

Ielu ainas sastingušas fotogrāfijās

Rīgā pulcējas jaunie vokālisti

«Riga Symphony» pulcē jaunos vokālistus no 35 valstīm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Rīgā sabraukuši jaunie dziedātāji no trīsdesmit piecām pasaules valstīm, lai piedalītos IV Starptautiskajā vokālistu konkursā “Riga Symphony”. Jaunie izpildītāji turpmāko dienu laikā sacentīsies un sniegs arīdzan vairākus koncertus, turklāt gan akadēmiskās, gan populārās, gan tautas mūzikas žanrā.

Viesošanās Latvijā daudziem bērniem un jauniešiem 3. decembrī sākās ar Ziemassvētku eņģeļu pagatavošanas meistardarbnīcu un dāvanu sarūpēšanu Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas „Gaiļezers” un Piejūras internātskolas bērniem un gatavojoties labdarības koncertiem.

Jauno izpildītāju konkursā "Riga Symphony" labākos noskaidros piecās kategorijās: klasiskā, populārā un tautas dziesma, kā arī autordziesma un Latvijas komponista dziesma, un katrs konkursa dalībnieks drīkst izpildīt tikai vienu dziesmu vienā kategorijā.

Festivāla laikā līdz 7. decembrim notiks vairākas meistarklases un radošās darbnīcas, sestdien, 5. decembrī, konkursa dalībnieki sniegs Ziemassvētku koncertu Svētā Pētera baznīcā, bet svētdien jaunie vokālisti uzstāsies Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" galā koncertā, kur kļūs zināmi galveno balvu ieguvēji.

Festivāla programma pieejama šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti