Kultūras ziņas

Valmieras teātrī pirmizrāde "Lūša stundā"

Kultūras ziņas

Būs pirmizrāde filmai par Austru Pumpuri

Krievu kora mūzikas šedevri Rīgā

Rīgā skan krievu kora mūzikas šedevri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Tikai divas dienas (16. un 17. decembrī) Rīgā vieskoncertus Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī sniedza slavenais A. Svešņikova Valsts akadēmiskais krievu koris, pirmdien, 16.decembrī, pulcējot pilnu zāli ar īpašu programmu "Mūzika krievu dvēselei".

Gaidot Ziemassvētkus, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris dāvanā sarūpējis Krievijas slavenā Aleksandra Svešņikova Valsts akadēmiskā krievu kora viesizrādes, koncertu sākot ar Sergeja Rahmaņinova garīgo mūziku.

„Tā ir tautas diplomātija – no sirds uz sirdi. Mēs cenšamies pastāstīt par krievu dvēseli caur mūziku," saka kora mākslinieciskais vadītājs Jevgeņijs Volkovs. „Vislabāk par krievu dvēseli teicis Dostojevskis – vispasaules atsaucība. Jo cilvēks jūt līdzi visam – savam un svešam, un žēlo visu. Savukārt viens mūsdienu dzejnieks teicis: "arī svešie ir svēti un bez mums neviens tos neapraudās."

Kora aizsākumi meklējami jau pirms otrā pasaules kara - 1936.gadā. Tagadējais mākslinieciskais vadītājs un diriģents Jevgeņijs Volkovs par galveno uzdevumu uzskata Krievijas dziesmu tradīciju saglabāšanu cauri gadsimtiem, programmā iekļaujot gan garīgo mūziku un pareizticīgo lūgšanas, gan senas romances un pat krievu kara dziesmas... Tomēr par kora vizītkarti var uzskatīt senās tautas dziesmas kora dibinātāja, agrākā Maskavas konservatorijas direktora, diriģenta Aleksandra Svešņikova apdarē. Koncertā krievu dvēseli no sirds uz sirdi centās izdziedāt Marijas teātra solists, Krievijas Tautas skatuves mākslinieks Jurijs Laptevs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti