Kultūras ziņas

Simetrijas lūzums skaņā un zīmējumā

Kultūras ziņas

Uz "Kulakova nakti" ar "Menueta" nošu grāmatu

Sākas "World Jazz Festival 2016"

Rīgā sākas pasaules džeza festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Turpinās vasaras festivālu maratons, un tam pievienojas arī “World Jazz Festival 2016”. Latvijas un ārvalstu mūziķu sniegumā džeza ritmi skanēs divas dienas, bet sākuma akordi dienas vidū piedārdināja Doma laukumu.

Spītējot nedaudz lietainajam laikam, 28.jūlijā Doma laukumā pulcējās džeza mūzikas cienītāji, lai piedalītos “World Jazz Festival 2016” atklāšanas ceremonijā. Festivāls Rīgā šogad notiek jau trešo reizi, un tā rīkotājs – saksofonists Igors Butmans - neslēpj savas pozitīvās ambīcijas.

"Mans un Arkādija Ukupņika mērķis ir darīt Rīgas festivālu par vienu no labākajiem pasaulē," norāda saksofonists, “World Jazz Festival” rīkotājs Igors Butmans. "Rīga vienmēr ir bijusi džeza pilsēta. Vēl senos padomju gados. Šeit ir notikuši vairāki muzikāli atklājumi. Arī mani atklāja Dzintaru koncertzālē 1981.gadā. Tādēļ Rīga ar savām tradīcijām ir konkurētspējīga džeza pilsēta."

Festivāla ieskandināšana Doma laukumā notika ar mūziķu gājienu un pazīstamiem džeza ritmiem. Tāpat uz skatuves kāpa zināmākās pašmāju džeza apvienības, tostarp arī “Big Al & The Jokers”.

"Džeza festivāls ir kā burziņš. Savādāk to nosaukt nevar. Tāpēc tu vienmēr publikai dod tikai labas izjūtas. Un pēc koncerta, saņemot tās atpakaļ, tu neesi noguris," saka “Big Al & The Jokers” solists Aļģirds Šuminskas.

Šovakar koncerti turpināsies kinoteātrī “Splendid Palace”, bet 29.jūlijā gaidāms galvenais tā notikums “Arenā Rīga” - koncerts ar amerikāņu pianista un “Grammy” balvas laureāta Boba Džeimsa un Āfrikas džeza leģendas, trompetista Hjū Masekela piedalīšanos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti