Kultūras ziņas

Arvo Perta Grammy koncerts Rīgā

Kultūras ziņas

"Akti Naktī" Liepājā

Austrumu mūzikas festivāls Rīgā

Rīgā sākas Otrais Austrumu mūzikas festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

25.septembra vakarā Rīgā tiek atklāts Otrais starptautiskais Austrumu mūzikas festivāls “Rumi Fest”. Festivāla mākslinieciskais moto ir Austrumu un Rietumu kultūras saskarsme ārpus politikas un ārpus telpas.

Šogad festivālā piedalīsies 19 mūziķi no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Grieķijas, Francijas, Irānas, Turcijas un Izraēlas, kas izpildīs pasaules mūziku, tradicionālo tautas mūziku un etnomūziku. Koncertos varēs dzirdēt senus Austrumu mūzikas instrumentus, tādus kā kamanča, santurs, tanburs, duduks, nejs, dafs un daudzi jo daudzi citi.

“Festivāla iedvesmotājs ir izcilais persiešu dzejnieks, mistiķis, mūziķis Džalaladins Rumi, kura kultūrmantojums visai pasaulei un cilvēcei ir nozīmīgs, un mēs vēlējāmies ar šo mantojumu iepazīstināt arī Latvijas kultūrtelpā,” stāsta festivāla pārstāve Daina Ozoliņa.

Viens no festivāla starptautiski atpazīstamākajiem mūziķiem ir Marks Elijahu no Izraēlas.

Festivālu  25.septembrī “Ave Sol” koncertzālē atklās Sauļus Petreikis un viņa trio no Lietuvas. Viņu repertuārā ir ļoti daudzu pasaules tautu mūzikas stili un tēmas.

“Mana mūzika ir manas saknes un mana pasaule, kuru es redzu,” saka mūziķis. “Tas viss nāk no manas ģimenes un no maniem uzskatiem par dzīvi, kas ir ļoti plaši.”

Sestdien, 26.septembrī, plkst. 18 festivāla koncerts notiks Lielajā ģildē, bet svētdien festivāla rīkotāji aicina uz koncertu Latviešu biedrības namā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti