Rīgā sadziedas Vācijas un Latvijas kori

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Piektdien Rīgā, Svētā Pētera baznīcā, bet sestdien Kuldīgā, Svētās Annas baznīcā, izskanēs Vīnes klasicisma programma, kas būs Latvijas un Vācijas koru sadarbības projekts.
Vērienīgākais skaņdarbs koncertos būs Latvijā sen nedzirdētā Bēthovena Mesa Do mažorā, kas ir ļoti dramatisks un ekspresīvs muzikāls vēstījums.

„Latvijas-Vācijas kultūras sadarbības ietvaros uz Latviju ir atbraucis koris un orķestris „Confido Vocale & Camerata” no Vācijas. Ar viņiem mēs kopā uzstāsimies Vīnes klasicisma programmā.
Gētes institūts mani uzrunāja būt par sadarbības partneri šim projektam, un es ar savu jaukto kori „Cantus Fortis” tam arī labprāt piekritu," stāsta koncerta diriģents Ivars Cinkuss.

"Confido" ir sabiedriska mūzikas apvienība no Rūras apgabala Dorstenas. Volfganga Edrēsa vadībā katru gadu tiek sagatavoti trīs projekti. Viens no nozīmīgākajiem apvienības mērķiem ir apjomīgu darbu iestudēšana. Kori "Confido vocale" atkarībā no skaņdarba veido 15 līdz 30 dziedātāji. Iestudēto darbus spektrs variē no 15. gadsimta (Heinrihs Šics) līdz mūsdienām (Enjots Šneiders).

SIA „Latvija Statoil” jauktais koris "Cantus Fortis" reiz tika dibināts, gatavojoties Dziesmu svētkiem, lai jebkurš uzņēmumā strādājošs cilvēks varētu izbaudīt šo svētku kopības prieku. Prieks izrādījās tik liels, ka koris dzied vēl šobaltdien, arvien pieaudzējot gan prieku, gan muzikālās intereses un spējas.

Maijā plānoti abu koru sadziedāšanās koncerti Vācijā.

Piektdien plkst.19 Rīgas Svētā Pētera baznīcā izskanēs Ludviga van Bēthovena Mesa Do mažorā, arī vēl divi nelielāki Mocarta un Pētera Vaska skaņdarbi. Sestdien šo pašu programmu varēs dzirdēt Kurzemē, Kuldīgā, Svētās Annas baznīcā plkst. 17.

Koncertu organizē Gētes institūts Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti