Kultūras ziņas

Jūrmalas dome pret Zaļās atmodas muzeju

Kultūras ziņas

"Oļegs" dodas pie Latvijas skatītājiem

Atklāta kamermūzikas zāle "Artissimo"

Rīgā par vienu koncertvietu vairāk - durvis ver «Artissimo»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No 1. oktobra, kas ir Starptautiskā mūzikas diena, Rīga kļuvusi par vienu koncertvietu bagātāka. Par to ir parūpējies Hermaņa Brauna fonds un tā direktore, pianiste Inna Davidova. Ar devīzi – mūzika Rīgas sirdī – Vecrīgā atklāta kamermūzikas zāle “Artissimo”, kas sola jaunu pavērsienu fonda darbībā un lielu koncertu dažādību, ietverot klasiku, džezu, starpžanru mūziku, dzejas vakarus, izglītojošas programmas bērniem, kā arī pēckoncertu sarunas ar māksliniekiem mājīgā atmosfērā.

Artissimo komandas iecere ir – koncertzāle ar mūzikas salona gaisotni. Ar Hermaņa Brauna fonda vīziju un "Artissimo" muzikālo programmu iespējams iepazīties mājaslapā.

Zāles atklāšanas pasākums noritēja kā neliels galā koncerts ar dažādu paaudžu mūziķiem – no iesācējiem līdz profesoriem un starptautisku konkursu laureātiem.

Hermaņa Brauna fonda direktore Inna Davidova stāsta, ka ar atklāšanas koncertu iezīmēts visa koncertu maratona mūzikas piedāvājums un daudzveidība.

“Interesi  piesaistīja gan  profesora Jāņa Maļecka un viņa audzēknes  Aleksandras Pavļičenko azartiskā saspēle [Georgija] Sviridova mūzikā, gan Krievijas vokālās mākslas meistares Janas Ivanilovas balss, gan  izcilās vijolnieces Elīnas  Bukšas priekšnesums, kura uz “Artissimo” atklāšanu ieradusies no Briseles,” koncertu apraksta Davidova.

Ir piepildījies fonda sapnis arī par labu koncertflīģeli, kas te nonācis ar labu cilvēku palīdzību. Senajam  instrumentam jaunu skanējumu devis klaviermeistara Uģa Smila rūpīgais darbs.

Spilgtu punktu koncertam pielika klavieru dueta Roksanas Tarvides un Kaspara Bumbiša spilgtais sniegums. Viņi nesen ieguvuši 2. vietu Brāmsa konkursā Austrijā kamermūzikas kategorijā.

Trešdien, 2. oktobrī, “Artissimo” zālē skanēs vokālā kamermūzika, bet jau 3. oktobrī notiks pirmais džeza vakars.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti