Rīgā notiks starptautiskais Mihaila Kazinika konkurss «Uzlecošās zvaigznes»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 22. līdz 28.februārim Rīgā sesto reizi notiks Mihaila Kazinika konkurss "Uzlecošās zvaigznes", kas šogad ieguvis starptautisku vērienu un pārtapis festivālā. Tā programmā iekļauti vairāki spilgti un nozīmīgi notikumi - jauno izpildītāju konkurss, semināri, meistarklases, koncerti.

Nozīmīgākais festivāla "Uzlecošās zvaigznes" notikums būs instrumentālistu un vokālistu konkurss, kur Latvijas jaunie talanti varēs iegūt svarīgu profesionālu pieredzi. Turklāt labākajiem būs iespēja piedalīties Vladimira Spivakova Starptautiskā labdarības fonda rīkotajā festivālā "Maskava sagaida draugus", starptautiskajā skatuves mākslas festivālā "The World Championships Of Performing Arts" Holivudā un citos spilgtos pasākumos.

Konkursā var piedalīties bērni un jaunieši vecumā no pieciem līdz 30 gadiem. Žūrijas sastāvā darbojas pasaulē atzīti mūziķi un kultūras darbinieki: Mihails Svetlovs (bass; Ņujorka, ASV), Staņislavs Solovjevs (klavieres; Sanktpēterburga, Krievija), Dainis Kalns (Siguldas opermūzikas svētku dibinātājs un organizators; Latvija), Andrejs Čistjakovs (vijole; Maskava, Krievija), Iļja Raihlins (klavieres; Izraēla), Telmans Guževskis (tenors; Izraēla), Boriss Avramecs (mūzikas vēsturnieks; Latvija) un Ata Svetlova (arfa; ASV).

Konkursa programmas priekšvakarā Mihails Kaziniks vadīs semināru "Nākotnes skola". Pirmo reizi Latvijā durvis vērs skola, kur mācības ritēs pēc Kazinika izstrādātās unikālās apguves metodes. Seminārs norisināsies no 22. līdz 24.februārim restorāna "Bibliotēka №1" otrajā stāvā. Tas veltīts galvenokārt sākumskolas skolotājiem, pedagoģisko augstskolu studentiem un absolventiem.

Lekciju laikā apmeklētāji varēs atklāt Nobela domāšanas fenomenu, apgūt publiskās uzstāšanās prasmes, kas noderēs mācību procesā, un iepazīties ar Mihaila Kazinika izstrādāto "Nākotnes skolas" metodiku. Nodarbības noslēgsies ar koncertu, kurā piedalīsies Staņislavs Solovjevs un Andrejs Čistjakovs.

25.februārī visi žūrijas dalībnieki vadīs meistarklasi, kam pieteikties var šeit.

26.februārī plkst. 22 Rīgas Lutera baznīcā Mihails Kaziniks aicina uz "Nakts mistēriju" - muzikāli mistisku uzvedumu, kura laikā maestro atklās mūzikas dievišķā un velnišķā pirmsākumu. Uzvedumā piedalīsies ērģelnieces Inguna Grīnberga un Larisa Carjkova, vijolnieki Andrejs Čistjakovs un Natālija Grigoroviča, Mihails Svetlovs (balss), Deniss Tumakovs (deja) un Jurijs Fatejevs (perkusijas).

Festivāls noslēgsies ar galā koncertu "Brīvā lidojumā" 28.februārī plkst. 19 Lielajā ģildē. Koncertu vadīs maestro Mihails Kaziniks. Koncertā piedalīsies konkursa uzvarētāji un žūrijas pārstāvji - Mihails Svetlovs, Staņislavs Solovjevs, Andrejs Čistjakovs, Iļja Raihlins un Telmans Guževskis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti