Rīgā notiks Čaikovska daiļradei veltīts koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Par godu Pētera Čaikovska 180. dzimšanas dienai 27. februārī Mazajā ģildē notiks koncerts, ar kuru tiks atklātas Mihaila Kaziņika dienas Rīgā. Šajā vakarā ārijas, romances, skaņdarbus klavierēm un vijolei izpildīs Jūlija Semjonova (soprāns), Artjoms Safronovs (tenors), Staņislavs Solovjovs (klavieres), Dainis Medjaņiks (vijole), medijus informē organizatori.

“Čaikovska mūzika ir aktuāla arī pēc 180 gadiem, jo tā uzrunā klausītājus sirdis, atmodinot viņu jūtas. Mūsu koncertā būs daudz Čaikovska romanču, kuras man ir īpaši tuvas. Tajās brīnišķīga mūzika savijas kopā ar Krievijas dzejnieku dzejas skaistumu un eleganci,” stāsta koncerta dalībnieks Artjoms Safronovs.

Koncerts notiks kopā ar populārā mūzikas zinātnieka Mihaila Kaziņika lekciju.

“Čaikovskis ir pasaules kultūras lepnums. Viņš bija viens no visinteliģentākajiem un izjustākajiem komponistiem, kuram piemita satriecoša melodiju un harmoniju izpratne. [..] Es ar prieku vēlreiz runāju un izbaudu Čaikovska daiļrades nianses. Un mūsu koncerts Rīgā, kurā piedalīsies brīnišķīgi mākslinieki, būs spilgta mūsu festivāla sastāvdaļa,” stāsta Mihails Kaziņiks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti