Rīgā norisināsies dzīvās ​elektroniskās mūzikas festivāls «Kontaktor»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgā 29. maijā jau trešo reizi norisināsies dzīvās elektroniskās mūzikas festivāls “Kontaktor”, ko rīko pašmāju sintezatoru ražotāji ‘‘Erica Synths’’. Arī šogad festivālā gaidāma daudzveidīga elektroniskā mūzika ar fokusu uz dažādu žanru deju un eksperimentālo mūziku, medijus informē organizatori.

Kā pirmie izziņotie festivāla mākslinieki ir mūzikas izdevniecību ​“Ninja Tune”​ un “​Hyperdub” producents Kevins Ričards Mārtins, ambientās un tehno mūzikas inovators “TM404”, somu elektroniskās mūzikas pionieris Mesak, kā arī skaņu māksliniece Layne. 

Festivāla organizatori atzīmē, ka uzsvars uz dzīvo​ elektronisko mūziku nozīmē, ka festivāla programmas fokuss vērsts uz reālā laikā notiekošām performancēm, kurās mūzikas radīšanai izmantoti sintezatori un citi elektroniskie mūzikas instrumenti pretstatā ierastajai iepriekš sagatavotu skaņdarbu atskaņošanai izmantojot dīdžeju aparatūru.

Kevins Ričards Mārtins​
Kevins Ričards Mārtins​

Kevins Ričards Mārtins​ (Kevin Richard Martin) ir eksperimentālās mūzikas producents, kas kopš 1980. gadu beigām strādājis industriālā hiphopa, ambientā tehno, avangarda metāla, denshola,​ jazzcore ​un ​dub mūzikas žanros. Festivālā “Kontaktor” Mārtins prezentēs darbu ''Sirens''.

“TM404”
“TM404”

Andreass Tilianders (Andreas Tilliander), kurš plašāk pazīstams kā Mokira un Tilliander, festivālā uzstāsies ar projektu ​“TM404”, kurš debiju piedzīvoja 2013. gadā Berlīnes klubā ​Berghain ​festivālā CTM. Projekta “TM404” mūzikā būtiski ir vairāki Japāņu sintezatoru ražotāja “Roland” ​elektroniskie mūzikas instrumenti. “Atkarībā no koncerta norises vietas un konteksta no performances var sagaidīt gan pieklusinātu ​dub​ estētiku, gan enerģisku acid​ tehno skanējumu,” atzīmē festivāla rīkotāji.

Mesak
Mesak

Mesak​ (Tatu Metsätähti) uzskatāms par vienu no somu laikmetīgās elektroniskās mūzikas pionieriem. “Viņa ieraksti jau vairāk nekā 20 gadus ir kļuvuši par dīdžeju slepenajiem ieročiem un ir integrāla Nīderlandes tehno un elektro mūzikas izdevniecības ​“Klakson”​ sastāvdaļa,” uzsver festivāla organizatori.

Layne
Layne

Layne​ (Rachel Aiello) ir skaņu māksliniece no ASV, kas nereti darbos izmanto lauka ierakstus, abstraktas tekstūras un smagnējus ritmus.

Nākamie festivāla mākslinieki un norises vietas tiks izziņotas marta beigās. Plašāka informācija par programmu pieejama festivāla mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti