Rīgā koncertēs leģendārā slovēņu grupa «Laibach»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ar sava jaunākā albuma "Spectre" prezentācijas koncertu19.martā klubā "Melnā piektdiena" uzstāsies leģendārā slovēņu industriālā roka grupa "Laibach". Grupa Latvijā viesosies otro reizi.

"Laibach" ir slovēņu avangarda mūzikas grupa, īpaši asociēta ar industriālās un neoklasiskās mūzikas novirzieniem, kā arī "Neue Slowenische Kunst" kustību, kuru 1984.gadā tā lielā mērā aizsāka.

"Laibach" savu darbību sāka 1980.gada 1.jūnijā Trbovljē, Slovēnijā (tajā laikā vēl Dienvidslāvijā). Kopš tā laika grupa kļuvusi par vienu no spilgtākajām žanra pārstāvjiem un daudzu citu populāru mūziķu, piemēram, vācu grupas "Rammstein" iedvesmas avotu.

Šobrīd "Laibach" devušies ilgstošā pasaules koncertturnejā, klausītājiem prezentējot savu jaunāko albumu "Spectre", kas idejiski turpina grupas iepriekšējā veikuma - atzinīgi vērtētā konceptalbuma "Volk" aizsāktās tēmas.

Ar savu jauno albumu "Laibach" nonākuši sev neierastā un riskantā pozīcijā - iepriekš vienmēr apspēlējot un analizējot politiskas tēmas, taču nepozicionējot sevi kā politiski orientētu apvienību, šoreiz grupa nebaidās runāt par saviem politiskajiem uzskatiem, tādējādi, iespējams, uz visiem laikiem zaudējot savu brīvību spēlēties ar bieži pretrunīgiem un riskantiem tematiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti