Rīgā koncertēs latviešu blūzmeņi no Bērklija Mūzikas koledžas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

6. jūlijā Berga Bazārā muzicēs grupas "Coolmans Report" muzikanti - Sintija Grigorjeva, Pēteris Žīle, Elvis Artūrs Lintiņš un Rihards Kolmanis, kuri nupat atgriezušies no studijām Bērklija Mūzikas koledžā.

"Coolmans Report" ir blues-fusion grupa, kurā spēlē četri Bērklija Mūzikas koledžas audzēkņi. Grupas dalībnieku vidējais vecums nepārsniedz 21 gadu, taču grupa jau ir koncertējusi Eiropas lielākajos festivālos: “Skoda Jazz Festival”(BE), “Sierra Blues Festival”(CH), “Positivus”(LV), “Bliuzo Naktys”(LT) un sniegusi koncertus Anglijā, Belģijā, Šveice, Igaunijā, Lietuvā un Latvijā.

"Coolmans Report" uz skatuves ir sadarbojušies ar daudz un dažādiem ārzemju mūziķiem, tādiem kā Kens Henslijs (Uriah Heep, UK), Andžela Brauna (Chicago, USA), Šanna Voterstauna (Chicago, USA), Eižens ‘Hideaway’ Bridžs (New Orleans, USA) u.c.

Kā apgalvo paši "Coolmans Report" dalībnieki, grupas sapnis un mērķis ir radīt mūziku kā mākslas formu, kur tās attīstība un patiesums nekad nevar tikt zaudēts.

Jau nedēļu vēlāk, 13. jūlijā Berga Bazārā notiks vokālās grupas "Framest" koncerts, kurā uzstājas Rūta Dūduma, komponists, producents un dziedātājs Jānis Ķirsis un talantīgais pianists, Rīgas Doma kora skolas džeza klases students Roberts Memmēns, kā arī soprāns Beāte Zviedre un tenors Mikus Abaroniņš. Starptautiski godalgotā un Lielās Mūzikas balvas skatītāju simpātijas ieguvusī grupa pašlaik aktīvi koncertē džeza festivālos un gatavo jaunu koncertprogrammu.

Berga Bazāra vasaras festivālā vokālā grupa "Framest" priecēs klausītājus ar pasaules džezu, tautas dziesmu apdarēm un kādu vēl nedzirdētu jaunumu no grupas daiļrades.

Šogad Berga Bazāra kvartālā trešdienās uzstāsies arī "Latvian Blues Band", "Undertango", "Pieneņu vīns" un "The Coconuts".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti