Rīgā koncertēs kori un ansambļi no ASV un Anglijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jūlija sākumā trīs koncertos Rīgas Svētā Jāņa baznīcu un Rīgas Latviešu biedrības namu pieskandēs ASV un Lielbritānijas koru balsis, kā arī zvanu ansamblis, simfoniskais orķestris un ērģeles, informē koncertu rīkotāji.

6. jūlijā plkst. 18 Rīgas Svētā Jāņa baznīcā koncertā "Panis angelicus / Eņģeļu maize" muzicēs ASV Virdžīnijas štata Aleksandrijas pilsētas Vestminsteras prezbiterāņu baznīcas koris. Interesanta sadarbība jau daudzus gadus kori vieno arī ar Vestminsteras zvanu ansambli, kura spēli varēs dzirdēt arī koncertā Rīgā. Tajā skanēs gan prezbiterāņu baznīcai raksturīgo spiričuelu apdares, gan visdažādāko laikmetu sakrālie kora darbi. Koncerta nosaukumam izvēlēto opusu „Panis angelicus” komponējis Tomass Pavlečko - daudzpusīgs mūziķis no slovāku un ukraiņu cilmes ģimenes. Pie ērģelēm būs Dr. Luīza Kreiga Vilsone. Koncertā piedalīsies arī jauktais kamerkoris no Ikšķiles diriģenta Jura Kļaviņa vadībā.

7. jūlijā plkst. 18 Rīgas Svētā Jāņa baznīcā uz koncertu "Lux aeterna / Mūžīgā gaisma" aicina jaunie mūziķi no Lielbritānijas - trīs dažādu mūzikas kolektīvu pārstāvji no pazīstamās Okemas skolas. Kamerkoris, Kapelas koris un skolas simfoniskais orķestris koncerta programmā metīs vēstures loku no Pērsela, Baha un Hendeļa caur romantisma dārgumiem (Šūberts, Mendelszons-Bartoldi, Brāmss) līdz pat šodienas mūzikai. Skanēs arī latviešu mūzika – Riharda Dubras "Ave Maria I", Ērika Ešenvalda "Only in Sleep" un "Lux aeterna", kā arī Pētera Vaska "Klusuma auglis". Koncertā piedalīsies arī ērģelnieks Herijs Žaks.

9. jūlijā plkst. 18 Rīgas Latviešu biedrības Baltajā zālē koncertā "Mēs esam / We are" dziedās jauktais koris "Santa Clara Chorale" no Kalifornijas pilsētas Santaklāras universitātes. Sava mākslinieciskā vadītāja Dr. Skota Hen-Veira allaž dzīvajā, muzikāli elpojošajā un atdevīgajā sniegumā koris demonstrēs daudzveidīgu un šķietami izklaidējošu programmu, bet cauri visam vīsies īsta garīguma stīga, ieskanoties arī mūsu reģiona mūzikai.

Koncerta dalībnieki - Okemas skolas kamerkoris:

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti