Rīgā koncertēs «Hačaturjana trio» no Armēnijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

VEF Kultūras pilī 26. februārī uz skatuves kāps Armēnijas kamermūziķi “Hačaturjana trio”. Koncerts ir daļa no kamermūzikas koncertu un sarunu cikla “Come Prima” 13. programmas, medijus informē organizatori.

Koncertā Rīgā klausītājiem būs iespēja trio sniegumā dzirdēt Sergeja Rahmaņinova, Arvo Perta, Georga Pelēča, Mikaloja Konstantīna Čurļoņa, Arno Babadžanjana, Arama Hačaturjana, kā arī Aleksandra Spendiarova mūziku.

“Hačaturjana trio” sastāvā ir trīs kamermūziķi – Armīne Grigorjana (klavieres), Karens Šahgaldjans (vijole), Karens Kočarjans (čells). Ansamblis sniedz ap 70 koncertu sezonā, visi trīs mūziķi ir arī pedagogi un vada meistarklases Armēnijas mūzikas skolās.

Armīne Grigorjana ir viena no Armēnijas pieprasītākajām pianistēm, Arama Hačaturjana mājas-muzeja direktore. Kā soliste un kamermūziķe ir daudz koncertējusi visā pasaulē, saņēmusi vairākas godalgas, to skaitā “Roma 2003” un “Frederic Chopin” asociāciju konkursos.

Karens Šahgaldjans ir viens no mūsdienu izcilākajiem Krievijas vijolniekiem, Pablo Sarasates Starptautiskā konkursa laureāts (Spānija, 1999), kopš 2006. gada “Hačaturjana trio” vijolnieks.

Karens Kočarjans, kamerorķestra “Armenian Chamber Players” (ACP) solo čellists, Armēnijas Nacionālās filharmonijas orķestra asociētais koncertmeistars. Ar šiem kolektīviem viņš ir koncertējis visā Eiropā, uzstājoties arī kā solists, ir aktīvs kamermūziķis, viens no “Hačaturjana trio” dibinātājiem. 

Hačaturjana trio dibināts 1999. gadā, un tā sākotnējais nosaukums bija “Arsika”. 2008. gadā trio pārsauca sevi izcilā armēņu komponista Arama Hačaturjana vārdā un godam nes izcilā armēņu dižgara vārdu. Kritiķi ir augstu novērtējuši trio mūziķu virtuozitāti, stila izjūtu, skanējumu un muzikalitāti. Trio ir plaši koncertējis visā pasaulē. Ansambļa sniegums bieži tiek pārraidīts televīzijā un radio, ierakstīti un izdoti vairāki kompaktdiski.

Trio cieši sadarbojas ar mūsdienu komponistiem, atskaņojot trio veltītus skaņdarbus, un tā repertuārs aptver plašu mūzikas stilu klāstu. Ļoti svarīga trio repertuāra sastāvdaļa ir Bēthovena trīskāršais koncerts, kas daudzkārt atskaņots Krievijā un Armēnijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti