Rīgā koncertēs «Grammy» balvu ieguvušais arfists Endrjū Lourenss-Kings

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

25. starptautiskajā senās mūzikas festivālā 12. jūlijā Rīgas Svētā Pētera baznīcā viens no pasaules vadošajiem senās mūzikas interpretiem, arfists un diriģents Endrjū Lourenss-Kings no Lielbritānijas satiksies ar daudzveidīgos žanros rūdīto Latvijas Radio kori un augstas raudzes kamermūziķiem, informē “Latvijas Koncerti”.

12. jūlija koncertā Rīgas Sv. Pētera baznīcā Endrjū Lourensa-Kinga īpaši atlasītajā repertuārā atbalsosies ne tikai latīņamerikāņu temperaments, karstasinīgie ritmi un sirdi plosošā smeldze, bet arī Spānijas mūzikas tradīcijas. Koncertprogrammā savīsies dažādas izcelsmes mūzika – līdzās reliģiska rakstura skaņdarbiem skanēs laicīgas izcelsmes skaņu māksla, tradicionālās un labi zināmās mesas daļas sabalsosies ar dejām vai balādēm, dziļai nopietnībai līdzās uzplauks humora dzirkts un augsta parodijas māksla. Skanēs Huana Gutjeresa de Padiljas, Gaspara Fernandesa, Santjago de Mursijas, Luisa Milansa - tālās Latīņamerikas zemes komponistu skaņu māksla, kurai noteikti piemīt potenciāls kļūt par šīs vasaras muzikālo atklājumu.

Endrjū Lorenss-Kings ir pasaulē pieprasīts solists un diriģents, iestudējis baroka operas, oratorijas un kamermūziku Milānas “La Scala” operteātrī, Sidnejas un Tokijas operā, Berlīnes filharmonijā, Vīnes “Konzerthaus”, Ņujorkas Kārnegija zālē, Maskavas filharmonijā, Mehiko “Palacio de Bellas Artes”. Kā arfists Lorenss-Kings izpelnījies „Grammy” godalgu 2011. gadā.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti