Rīgā koncertēs Džuzepes Verdi teātra kamerorķestris

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

13.decembrī Rīgas Kongresu namā ar svētku koncertu uzstāsies Džuzepes Verdi teātra kamerorķestris diriģenta Fabricio Ficiura vadībā, informēja koncerta rīkotāju pārstāve Inese Mihasjonoka.

Džuzepes Verdi teātra kamerorķestris vieskoncertam ir sagatavojis īpašu programmu ar nosaukumu "Baroka Ziemassvētki". Orķestra diriģents par šo programmu saka, ka tajā skanēs dažādu laikmetu mūzika, bet visus skaņdarbus apvienos Ziemassvētku noskaņojums - prieks par mīlestību un ticība brīnumiem -, kurā kamerorķestris vēlas dalīties ar skatītājiem.

Džuzepes Verdi teātra kamerorķestris jau pabijis daudzviet Eiropā, piemēram, tādās valstīs kā Slovēnija, Horvātija, Ungārija un Spānija. Orķestris ieguvis skatītāju simpātijas arī Krievijā. Ficura vadībā tas uzstājies arī daudzos starptautiskos festivālos. Šobrīd kolektīvs gatavojas koncertiem Meksikā un Kubā.

Galvenais kamerorķestra mērķis ir atskaņot 19. un 20.gadsimta mijas mūziku stilā, kā to atskaņoja labākie Itālijas orķestri, kā arī attēlot tā laika koncertu atmosfēru. Kolektīvs izpilda Džuzepes Verdi, Johana Sebastiana Baha, Antonio Vivaldi, kā arī Sergeja Prokofjeva, Dmitrija Šostakoviča un daudzu citu komponistu skaņdarbus.

Džuzepes Verdi teātra kamerorķestris ar prieku piedalās dažādās neparastās akcijās. Kolektīvs ir rīkojis koncertu sēriju kazarmās, bezmaksas koncertus svētdienas rītos Itālijā, lai pēc iespējas lielāks skatītāju loks iepazītu klasiskās un baroka laikmeta mūzikas burvīgumu.

Džuzepes Verdi teātra kamerorķestris ieguvis atpazīstamību Itālijā un citur pasaulē tieši diriģenta Fabricio Ficiura smagā un aizrautības pilnā darba dēļ. Diriģents pabeidzis N.Rimska-Korsakova vārdā nosaukto Sanktpēterburgas Valsts konservatoriju. Ficiurs diriģējis orķestrus arī Amerikas Savienotajās Valstīs, Sanfrancisko, un orķestri "Wiener Sinfonietta", kā arī sadarbojas ar Milānas ansambli "Solisti della Scala".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti