Rīgā koncertē ukraiņu supergrupa «Okean Elzy»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Sestdien, 29.martā, koncertzālē „Palladium” uzstāsies slavenākā Ukrainas rokgrupa „Okean Eļzi”, iepazīstinot ar savu jaunāko, pērn ierakstīto albumu „Zeme”.

Rokgrupa „Okean Eļzi” tiek dēvēta par ukraiņu „Blur”, „Muse” un „Pulp” kopā, bet viņu jaunākais, pēc kārtas astotais albums „Zeme” par nacionāla mēroga notikumu.

Grupa „Okean Eļzi” vienmēr bijusi arī sociāli un politiski aktīva – viņi aktīvi atbalstīja demokrātiskās pārmaiņas Oranžās rezolūcijas laikā 2004. gadā, bet pērn decembrī uzstājās Eiromaidanā. Grupas līderis Svjatoslavs Vakarčuks arī asi nosodīja Krievijas iebrukumu Krimā, un sekojoši grupa atcēla nākamnedēļ paredzēto koncertu Sanktpēterburgā.

„Okean Eļzi” radītā mūzika šogad  kļuvusi par brīvības alku un protesta valodu. Dziedātāja Zemfira, protestējot pret Krimas aneksiju, no savas mājas lapas izdzēsa visas dziesmas, atstājot tikai vienu - grupas  „Okean Eļzi” dziesmu, ko iedziedājusi ukraiņu valodā.

Savukārt Krimas tatāru kopiena marta sākumā izmantoja „Okean Eļzi” dziesmu „Holodno” – „Auksti”, izveidojot kopīgas – ukraiņu un tatāru tautu – himnas video pirms referenduma par Krimas pievienošanu Krievijai. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti