«Riga Jazz Stage 2018» pieteikušies 65 dalībnieki no 22 valstīm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Konkursam “Riga Jazz Stage 2018” pieteikušies 65 dalībnieki no 22 valstīm – ASV, Azerbaidžānas, Bulgārijas, Baltijas valstīm, Čehijas, Dānijas, Itālijas, Lielbritānijas, Francijas, Krievijas, Kvazulu-Natālas, Sīrijas, Slovākijas, Slovēnijas, Šveices, Somijas, Taivānas, Turcijas, Ukrainas un Vācijas. Konkursa žūrija ir sākusi pretendentu atlasi, kuri tiks aicināti uz konkursa koncertu Rīgā, informē organizatori.

Konkurss norisināsies no 5. līdz 7. aprīlim kategorijās „Džeza vokāls” un „Džeza bass”. Jauno talantu dzīvās uzstāšanās būs iespējams baudīt trīs vakarus pēc kārtas nu jau par konkursa mājvietu kļuvušajā, kino „Splendid Palace”.

"Riga Jazz Stage” ik gadu Rīgā pulcē Latvijas un ārzemju uzlecošās džeza zvaigznes, ļaujot klausītājiem just līdzi konkursantu radošajai sāncensībai un baudīt džezu līdz šim nedzirdētās interpretācijās. Tā arī ir lieliska iespēja jaunajiem džeza talantiem iegūt atpazīstamību, atklāt savus talantus un prezentēt sevi starptautiskā mērogā.

Dalībnieku sniegumu klātienē vērtē starptautiska žūrija, kurā darbojas profesionāli mūziķi, producenti un festivālu organizatori no Lietuvas, Igaunijas, Lielbritānijas, Somijas, Vācijas, Itālijas, ASV, Turcijas, Ķīnas, Brazīlijas u.c.

„Riga Jazz Stage” ir kļuvis par prestižu džeza mūzikas pasākumu Eiropā ar plašu atpazīstamību pasaulē. Kopš konkursa aizsākumiem 2004. gadā tajā piedalījušies vairāk kā 200 jaunie džeza talanti no 31 valsts. Konkursa uzvarētāju vidū ir bijuši tādi pašmāju mākslinieki kā Intars Busulis, Kristīne Prauliņa, Daumants Kalniņš, Matīss Čudars, Kristaps Vanadziņš, Andris Buiķis, Matīss Čudars un daudzi citi.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti