«Riga Jazz» koncerta solisti būs Kristīne Prauliņa un Daumants Kalniņš

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

18.septembrī plkst. 19 Lielajā ģildē Rīgā notiks ikgadējais džeza mūzikas koncerts "Riga Jazz 2014". Šogad profesionālā pūtēju orķestra "Rīga" bigbends sadarbosies ar vokālistiem Kristīni Prauliņu un Daumantu Kalniņu.

Kā ierasts, orķestra "Rīga" bigbends spēlēs diriģenta Raita Ašmaņa vadībā, piedalīsies Mazais operas un teātra orķestris "Moto", bet nedēļu vēlāk, atskaņojot šo koncertprogrammu Somijas pilsētā Pori, koncertsastāvam pievienosies kamerorķestris "Pori Sinfonietta".

Koncertā kā soliste uz skatuves kāps jaunā, daudzsološā džeza vokāliste Kristīne Prauliņa. Tā būs pirmā reize, kad Kristīne Prauliņa dziedās duetā ar Daumantu Kalniņu. Solistu sniegumā skanēs Džordža Geršvina, Djūka Elingtona, Ričarda Rodžera un citu slavenu džeza komponistu vokālās kompozīcijas.

"Riga Jazz" programmā skanēs džeza standarti, mūsdienu džeza kompozīcijas un latviešu komponistu džeza mūzika.

Starp koncerta programmā ietvertajiem instrumentālajiem darbiem izceļami Gordona Gudvina sacerējumi: Džordža Gēršvina "Rapsodijas blūza stilā" aranžija, Volfganga Amadeja Mocarta 40. simfonijas sol minorā aranžija, Gudvina skaņdarbs saksofonu kvintetam un perkusijām "The Cannonbal Run", kā arī Čika Koreas kompozīcija "Armando’s Rhumba".

Latviešu mūzika koncertā būs pārstāvēta ar Raimonda Paula svītu "Melnās krāsas", latviešu trompetista un komponista Gunāra Rozenberga skaņdarbu "Mana pasaule".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti