Rīgā izskanēs festivāla «Nāc līdzās» 20.sezonas lielkoncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

23.martā plkst. 12 Rīgas Stradiņa universitātes aulā notiks integratīvā mākslas festivāla "Nāc līdzās!" 20.sezonas lielkoncerts. Koncertā piedalīsies vairāk nekā 400 dalībnieki - sezonas labākie izpildītāji no visiem Latvijas novadiem. Tie būs talantīgāke bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām, kuri reģionālajās atlasēs ieguvuši tiesības piedalīties lielajā Rīgas koncertā.

Festivāla "Nāc līdzās!" izveidotāja un idejas uzturētāja Sarma Freiberga saka: "20 gadi pasaules vēstures skatījumā ir pavisam īss laika sprīdis, bet cilvēka mūža kontekstā tas ir ļoti nopietns laika garums. Tie ir daudzi neatlaidīga darba gadi, ko esam pavadījuši kopā, kopjot un attīstot ideju par cilvēku ar īpašām vajadzībām spēju un talantu attīstīšanu, par to popularizēšanu plašākai publikai, lai rādītu šīs cilvēku grupas varēšanu un to, ka viņi var dot savu ieguldījumu sabiedrības kopumam. Esam ļoti gandarīti, ka šajos gados festivāls no dažiem desmitiem dalībnieku ir pieaudzis līdz gandrīz tūkstotim šogad. Tas apliecina šī procesa nepieciešamību cilvēkiem ar īpašām vajadzībām."

Koncertā priekšnesumus vērtēs profesionāla žūrija, kam noslēgumā būs jāpaziņo 12 priekšnesumi un to izpildītāji, kuri būs ieguvuši laureāta nosaukumu. Tas dos viņiem iespēju piedalīties Ziemassvētku labdarības koncertā "Nāc līdzās Ziemassvētkos!", kas šogad notiks Latvijas Nacionālajā operā 19.decembrī.

Koncertā būs pārstāvēti dažādi skatuves mākslas žanri - sākot no teatrāliem uzvedumiem līdz smalkām instrumentu spēlēm, taču visvairāk būs dziesmu un deju.

Tāpēc arī žūrijā būs dažādu žanru profesionāļi. Žūrijas komisiju vadīs fonda vadītāja Sarma Freiberga (horeogrāfe), komisijas sastāvā būs diriģents Jānis Liepiņš, režisors Valdis Pavlovskis, dziedātāja Evita Zālīte un pianiste Agnese Egliņa.

Kā norāda Sarma Freiberga, lielkoncertā lielākais dejotāju skaits būs no Valmieras speciālā bērnudārza "Bitīte" - 87. Mazie dejotāji uz Rīgu ved dejas, kas līdzinās maziem deju svētkiem - uz skatuves vienlaikus būs 44 dejotāji. Muzikāli spilgti priekšnesumi gaidāmi no Strazdumuižas neredzīgajām, bet muzikālajām meitenēm, kuras šogad ne tikai dziedās, bet arī spēlēs saksofonus, blokflautas un klavieres.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti