Rīga atvadīsies no Pasaules koru olimpiādes dalībniekiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jau vairāk nekā nedēļu Rīgā skan Pasaules koru olimpiāde. 18. un 19.jūlijā būs vērienīgā pasākuma noslēdzošās dienas.

Piektdien, 18.jūlijā, vēl ir iespēja pagūt uz koru konkursiem un draudzības koncertiem, kas ir pieejami par brīvu. Savukārt 19.jūlijā "Arēnā Rīga" notiks noslēguma ceremonija, kad astotā Pasaules koru olimpiāde atvadīsies no Rīgas un Latvijas.

"Šodien, 18.jūlijā, vairākās Rīgas koncertzālēs notiek pēdējās koru sacensības - laikmetīgajā mūzikā, jaukto kamerkoru grupā, populārajā kormūzikā, tāpat turpina sacensties jauktie kori, vīru kamerkori, bet vakaru pulksten septiņos noslēgs pēdējais konkurss tautas mūzikas un folkloras kategorijā, kas bijusi pati lielākā konkursu kategorija," stāsta Pasaules koru olimpiādes rīkotāju pārstāve Ilze Salna.

18.jūlijā joprojām var apmeklēt arī draudzības koncertus, kas tāpat kā konkursi ir bez maksas. Pēdējais draudzības koncerts notiks 18.jūlijā plkst. 17.30 Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā Rīgā. Savukārt plkst. 20 "Arēnā Rīga" notiks apbalvošanas ceremonija. "Mēs uzzināsim jaunus čempionu vārdus un, protams, turam īkšķus, lai to vidū būtu arī mūsējie, jo otrajā olimpiādes daļā piedalās 52 Latvijas kori," norāda Salna.

Pēdējie čempioni būs zināmi 19.jūlija rītā, savukārt plkst. 15 Latvijas Universitātes Lielajā aulā un Kongresu namā notiks čempionu koncerti. "Tā ir pati koru olimpiādes esence - savu kategoriju labākie kori," uzsver Salna.

19.jūlijā plkst. 20 Rīga atvadīsies no Pasaules koru olimpiādes, kad "Arēnā Rīga" notiks noslēguma ceremonija, kurā piedalīsies festivāla apvienotais koris. "Atkal skanēs mūsu simboliskais Miera zvans, un Rīga pavadīs mūzikas draugus tālāk pasaulē," teic Ilze Salna.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti