Rīgā atgriežas lautists Jozefs van Visems

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ar koncertu Ģertrūdes ielas teātrī 2. novembrī Rīgā uzstāsies komponists un lautas spēles meistars Jozefs van Visems (Jozef van Wissem) no Nīderlandes. Mūziķis vairākkārt viesojies Latvijā.

Jozefs van Visems ir holandiešu avangarda komponists un baroka lautas meistars. Viņa mūzika ir nepārblīvēta un tieša, reizē hipnotiska un melodiska, kas ”cieņpilni ievelk klausītāju transcendentālā stāvoklī un liek katram palēnināt mūzikas klausīšanos kā individuālu pieredzi.” Van Visems nepaguris koncertē dažādās pasaules vietās un lasa lekcijas par lautas ”atbrīvošanas” tēmu, vairākkārt viesojoties arī Latvijā.

Beidzamajos gados, darbojoties duetā ar pazīstamo kinorežisoru Džimu Džārmušu, ir izdoti vairāki studijas ieraksti. Turklāt 2013. gadā par abu komponēto mūziku Džārmuša filmai „Only Lovers Left Alive” Jozefs van Visems saņēma Kannu kinofestivāla konkursa balvu par labāko filmu skaņas pavadījumu.

 

Viņš ir sniedzis teju tūkstoti koncertu visā pasaulē, to skaitā prestižajos festivālos „All Tomorrow’s Parties” un „Primavera Sound”. Kopš panākumiem kopā ar Džimu Džārmušu van Visems turpina darbu gan pie savas oriģinālmūzikas, gan pie mūzikas vairākām kino lentēm.

Jau drīz, novembra sākumā, cienījamās Beļģijas izdevniecības "Consouling Sounds" paspārnē dienasgaismu ieraudzīs Jozefa van Visema jaunais studijas albums „Nobody Living Can Ever Make Me Turn Back”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti