Rīta Panorāma

Intervija ar ģitāristu Mārci Auziņu

Rīta Panorāma

Intervija ar Normundu Krapsi

Intervija ar Otmāru Liebertu

Rīgā atgriežas ģitāras virtuozs Otmārs Līberts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Lielajā ģildē sestdien, 4.martā, gaidāms īpašs vakars flamenko ritmos ar baskājaino ģitāras virtuozu Otmāru Lībertu. Seškārtējais „Grammy” balvas nominants Līberts ir viens no veiksmīgākajiem pēdējas desmitgades instrumentālajiem mūziķiem, kurš spēj aizraut publiku visā pasaulē un izdot 39 platīna un zelta diskus.

Latvijā Līberts uzstāsies jau ceturto reizi, LTV raidījumā „Rīta Panorāma” sacīja pats mākslinieks. Viņš Rīgā ir uzstājies gan kā solo mākslinieks, gan kopā ar grupu. Par Rīgu viņam izveidojušies lieliski iespaidi, un viņš ir sajūsmā par Vecrīgu, tāpat viņam šķiet, ka Lielā ģilde ir lieliska vieta, kur uzstāties.

Līberts ir jauna mūzikas stila radītājs. Viņš spēlē mūziku, kurā skan flamenko ritmi, papildināti ar dažādiem elementiem. Viņa mūzikas unikālais skanējums veidojas, sapludinot regeju, flamenko un tango ritmus.

Ģitārists uz skatuves jau spēlē 26 gadus un sestdienas koncertā spēlēs dziesmas gan no senākajiem un jaunākajiem albumiem. Tas būs retrospektīvs atskats viņa daiļradē.

Koncertā mākslinieks uzstāsies kopā ar savu grupu “Luna Negra”.

“Es ar savu ģitāru vēlos nostāties pret visiem miljardiem viedtelefonu pīkstienu, kas noskan katru reizi, kad mēs saņemam jaunākās ziņas, atsauces vai komentārus, tā mūs turot nepārtrauktā trauksmes stāvoklī. Es vienmēr esmu gribējis radīt lēnu mūziku. Kamēr naids kliedz, mīlestība – čukst, un es arī nolēmu čukstēt tik maigi,” sacījis ģitāras spēles virtuozs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti