Rīgā ar koncertu atgriežas leģendārā grupa «Electric Light Orchestra»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Leģendārās britu rokgrupas "Electric Light Orchestra" (ELO) mūziķi pēc septiņu gadu pārtraukuma atkal viesosies Latvijā. Grupas ELO jeb "ELO Part II" koncerts paredzēts "Arēnā Rīga" 30. aprīlī, lsm.lv pavēstīja koncerta rīkotāji no "Backstage Productions". Iepriekš ELO uzstājās Rīgā 2008. gada novembrī.

„Electric Light Orchestra” tika dibināta 1971. gadā Lielbritānijā. Jaunās grupas mērķis bija paplašināt ārtroka stila iespējas, ievirzot to „orķestra roka” jeb simforoka gultnē un piešķirot mūzikai klasiskāku skanējumu ar čellu, vijoļu un pūšamo instrumentu palīdzību. Šī ideja iepatikās pieaicinātajam Džefam Linnam, kas neilgi pēc pirmā albuma izdošanas un Roja Vuda aiziešanas no grupas kļuva par galveno ELO līderi un dzinējspēku.

Līdz 1986. gadam grupa izdeva 12 studijas albumus un tādus hitus kā "Can't Get It Out Of My Head", "Don't Let Me Down", "10538 overture", "Roll over Beethoven", "Showdown", "Ma-ma-ma-Belle", "Evil Woman", "Strange Magic", "Living Thing", "Rockaria", "Telephone Line", "Sweet Talkin Woman", "Ticket To The Moon" utt.

1988.gadā grupas bundzinieks Bevs Bevans nodibināja savu grupu "ELO Part II", kurā no iepriekšējā sastāva piedalījās vienīgi Luiss Klārks. Deviņdesmito gadu sākumā grupa izdeva divus albumus un līdz pat gadsimtu mijai aktīvi koncertēja. 2001.gadā mūziķi Miks Kaminskis, Luiss Klārks, Kellijs Groukuts, Ēriks Trojers, Partenons Hakslijs un Gordons Taunsends apvienojās grupā, kurai deva nosaukumu "The Orchestra", kas simbolizēja katra mūziķa saistību ar "Electric Light Orchestra" un "ELO part II".

Visi ELO dalībnieki dažādos laikos muzicējuši gan grupas pirmajā, gan otrajā sastāvā:

  • Miks Kaminskis – vijole, 1973,
  • Lū Klārks–  ērģeles, flauta, 1974,
  • Ēriks Trojers – ģitāra un vokāls, ELO piedalās kopš 1989. gada,
  • Parfenons Hakslijs – ģitāra, vokāls, "ELO. Part II" kopš1999. gada,
  • Glens Burtniks – basģitāra, vokāls,  "ELO. Part II" kopš 1998. gada,
  • Gordons Taunsends – bungas, "ELO. Part II" kopš 1999. gada.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti