Rēzija Kalniņa un Uldis Marhilevičs gatavo Ziemassvētku programmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

No 20. decembra Latvijas dievnamus pārskanēs oriģinālmūzikas programma „Mana roka Tavējā", ko īpaši Ziemassvētkiem gatavo aktrise Rēzija Kalniņa un komponists Uldis Marhilevičs. Vienlaikus ar koncertprogrammu šobrīd top arī albums, kas klajā nāks brīdi pirms koncertturnejas.

Rēzija un Uldis pirmoreiz sastapušies 1987.gadā, bet pēcāk kopā strādājuši daudzos projektos. Iztiekot bez skaļas reklāmas un savu misiju lieki neafišējot, baznīcās koncertējuši bieži, tiesa gan – katrs atsevišķi. "Mana roka Tavējā" ir pirmā abu kopīgā koncertprogramma, kas veidota mērķtiecīgi: rēķinoties ar akustikas nosacījumiem dievnamos, Ziemassvētku emocionālo tonalitāti un vienotu garīgo vēstījumu.

"Ar Uldi jūtu īpašu saikni: arī viņš ir Dvīnis, un viņā ir tik daudz līdzību ar manu papu! Mūs vieno gan radoša trakulība, gan garīgi meklējumi. Ja līdz šim esam maldījušies te pa garīgo vertikāli, te pa reālistisko horizontāli, nu pienācis brīdis, kad saprotam, kur īsti slēpjas īstā vērtība un kam piešķirama patiesā nozīme. Abi šobrīd esam satikušies dzīves, prāta, sirds un emociju simboliskajās krustcelēs," saka Rēzija Kalniņa.

Kad Rēzija atsūtīja dziesmu tekstus, ko vēlētos izmantot jaunajai programmai, bija skaidrs - koncerta jēga un sūtība norobežosies no jebkādas komercijas un ārišķībām, un nekādā gadījumā tā nebūs popmūzika," skaidro Uldis Marhilevičs.

Visi autori, kuru dzejoļi kļuvuši par pamatu koncertprogrammai „Mana roka Tavējā", izgājuši dziļas ciešanas, pārvarējuši kaislību pilnas pretrunas un beidzot atraduši ceļu uz savu būtību. Tāda ir dzejniece un skolotāja Gunta Micāne, dzejniece un teoloģe, Iļģuciema sieviešu cietuma kapelāne Rudīte Losāne, Ilga Bērza, Eva Dortāne, Tatjana Zeiliņa-Jones un citi autori – viņu dzīves ir garīgā skola, no kuras pamācīties aicināts ikviens.

Līdzās dziesmām koncertā skanēs arī instrumentālā mūzika un fragmenti no Zālamana Augstās dziesmas. Koncertos piedalīsies arī Modris Laizāns (basģitāra), Ingus Feldmanis (ģitāra un mutes harmonikas), Ivars Kalniņš (sitaminstrumenti) un Dzintars Beitāns (vijole).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti