Kultūras ziņas

"...bagātā kundze..." Nacionālajā teātrī

Kultūras ziņas

Nacionālajā teātrī peld "Titāniks"

Rēzeknes Gors atdzīvojas baroka skaņās

Rēzeknē sākušās Baroka mūzikas dienas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Rēzeknē sākušās Baroka mūzikas dienas, kas ir tradicionāls festivāls, tomēr šogad neierasti senā mūzika tiks atskaņota arī modernajā Latgales vēstniecības „Gors” koncertzālē.

Daudzi Latgales ļaudis Baroka mūzikas dienas Rēzeknē gaida lielu ar nepacietību.

„Man pienāca klāt viens mūsu fans un teica, ka šo festivālu viņš gaida par visu vairāk visu gadu viņš dzīvo šim festivālam un ar savu krusttēvu viņi nopirkuši biļetes un skaita dienas un stundas, kad nu varēs klausīt tos koncertus,” stāsta programmas mākslinieciskā vadītāja Ilze Grudule, „Tā, ka es domāju, mums publika ir. Ja arī zāle nebūs pilna, tā kvalitāte publikai, kas ir - tas mani interesē un tas man ir svarīgi un par to es pateicos mūsu publikai.”

Uz baroka mūzikas koncertiem Latgales vēstniecībā "Gors" ir palikušas vien dažas brīvas vietas, iespējams arī tādēļ, ka kultūras mīļotāji vēlas pirmoreiz baudīt, kā Eiropas līmeņa koncertzālē senatne satiekas ar mūsdienām.

„Protams, ka patīkamāk spēlēt akustikā, kas mazlietiņ nes, un šī ir tāda vārda akustika, bet man liekas, ka tieši tāpēc viņa nav slikta. Akcents arī šajā programmā, tāpat kā ir baroka mūzikā, ir, protams, vārds, teksts, un Heinriha Heines dzejoļi, kas ir iedzīvināti mūzikā, ir tik spēcīgi, ka viņi tiešām ir jādzird,” turpina Grudule.

Kā iepriekš ziņots, tradicionālās Baroka mūzikas dienas Rēzeknē notiek no 9. līdz 15.septembrim, piedāvājot plašu koncertu, lekciju un meistarklašu klāstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti